Staff tar over o-juniorlandslaget

Fire år etter at hun la opp.

Hanne Staff la orienteringsskoene på hylla etter VM i Sverige høsten 2004. Drøyt tre år senere er hun tilbake på juniorlandslaget i orientering som leder.

Og det er ikke et hvilket som helst juniorlandslag. Stadig kommer det nye nasjoner med i internasjonal orientering, og nivået i verdenstoppen er tøffere.

Norge suverent best

Over 25 nasjoner har vært på plass på junior-VM de tre siste årene, og nordmennene har vært suverent best.

- Juniorene har virkelig imponert meg de siste årene, og det blir gøy å gi noe tilbake. Jeg føler at jeg har litt erfaring, sier den pensjonerte verdensmesteren.

Hanne Staff vil inngå i lederteamet på samlinger, løp og under junior-VM i Göteborg til sommeren. Til helga er hun med i lederteamet på årets første jentesamling på Sjusjøen.

- Jentene kan lære mye

- Arbeidsoppgavene vil nok formulere seg mer etter hvert, men de kommer til blant annet å gå på konkurranseforberedelser, og å få løperne til å tenke, sier Hanne Staff.

O-LEGENDE: Hanne Staff sluttet med orientering i 2004. Nå er hun tilbake, som trener. - Gøy å gi noe tilbake, sier hun. Foto: THOMMY NYHLEN/SCANPIX
O-LEGENDE: Hanne Staff sluttet med orientering i 2004. Nå er hun tilbake, som trener. - Gøy å gi noe tilbake, sier hun. Foto: THOMMY NYHLEN/SCANPIX Vis mer

- Vi har vært svært veldig heldige som har fått med oss Hanne. Få, om noen, kan så mye om hva som skal til for å bli best. Jeg tror jentene vil kunne lære veldig mye, sier Frode Balchen, ansvarlig for juniorlandslaget og jenteprosjektet.

(NTB)