Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sportsprofilen: Birgit Skarstein

- Staheten min har gjort veien unødvendig røff

Søndag kan Birgit Skarstein (29) ta sitt tredje VM-gull i roing. Dagbladet var med da trønderen gjennomførte de siste forberedelsene før avreisen til Bulgaria.

KLAR FOR FINALE: Birgit Skarstein ror for gull søndag klokka 11.47. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLAR FOR FINALE: Birgit Skarstein ror for gull søndag klokka 11.47. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

ÅRUNGEN (Dagbladet): - Det er snedig hvor fort man lærer seg triks og nye måter å gjøre ting på, men totalen av alt du må lære deg blir kanskje litt stor, sier Birgit Skarstein.

Det å kjøre med håndstyrt bil er én av mange ting som trønderen har måttet lære seg siden hun ble lam for ni år siden etter en operasjon som gikk feil.

Gassen og bremsen styres av en spak som sitter ved siden av nøkkelhullet, og Skarstein illustrerer ved å akselerere bortover Mosseveien i Oslo.

Det norske gullhåpet er på vei til Årungen i Akershus hvor hun skal gjennomføre en siste roøkt før hun reiser til VM i Bulgaria.

- Hva var det rareste å lære seg på nytt?

- Det var snedig å kle på seg. Det er jo noe du lærer deg da du er noen år, men så gjaldt ikke den måten å kle på seg lenger. Prøv å kle på deg buksa mens du sitter og ikke kan bruke beina. Hvordan gjør du det? spør Skarstein og ler.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?