Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stake Laengen eneste nordmann i Giro d´Italia

- Det var bare å takke ja, sier nordmannen.

TATT UT - LIKEVEL: Ting endrer seg fort for Vegard Stake Laengen. Nå blir det likevel tur til giroen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TATT UT - LIKEVEL: Ting endrer seg fort for Vegard Stake Laengen. Nå blir det likevel tur til giroen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): På tross av forrige ukes rapporter om det motsatte, har Vegard Stake Laengen i dag blitt tatt ut til Giro d´Italia.

- Sånn er det å være syklist. Jeg har lært meg til å ha telefonen på, og ta ting som det kommer, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Dagen etter Liège-Bastogne-Liège forklarte samme mann at han hadde blitt enig med IAM Cycling om å droppe deltakelsen i treukersrittet.

Da var begrunnelsen at de heller ville ha ham på høydeopphold i Sveits i midten av mai med mål om å kjøre inn egne resultater i Belgia rundt.

Kontramelding To dager senere var lagledelsen på tråden igjen. Denne gangen var spørsmålet: Kan du likevel være interessert i å bidra?

- De sa at de hadde en plass ledig, og at de hadde tenkt på meg. Siden jeg var så motivert for tida, forteller Asker-mannen som uka i forveien kjempet seg i brudd under både La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

- Du har kjørt mange ritt i våres, så det har kanskje ikke blitt en ideell inngang til giroen denne gangen?

- Jeg føler jeg har kjørestyrken jeg trenger, men det er nok riktig at klatreformen ikke er helt 100 prosent. Det blir nok litt sånn at jeg må kjøre meg litt i gang i starten av giroen. Den siste uka er veldig hard, men det dukker opp en del mellomharde etapper i den midterste uka. Det er etapper jeg kan prøve meg på.

- Hva har laget sagt om arbeidsoppgavene dine?

- Jeg vet jeg kommer til å gjøre en jobb for Matteo Pelucchi (lagets spurter, vår anm.) på de flate etappene, så det er greit. Foran massespurtene må nok hele laget i aksjon. Jeg vet jo også at han ikke går så godt i motbakkene, så da vil det åpne seg opp en del muligheter for meg også.

- Det var bare å takke ja Stake Laengen og Pelucchi får også med seg Matthias Brändle, Stefan Denifl, Heinrich Haussler, Leigh Howard, Roger Kluge, Larry Warbasse og Marcel Wyss i rittet.

Selv om lagets normann var midt i en mini-ferie med besøk fra broren Øystein da han ble oppringt, var han aldri i tvil om at han skulle gripe muligheten som dukket opp.

- Det var bare å takke ja. Man vet aldri hva som skjer i framtida og da er det godt å ha en Grand Tour på CV?en. Før sesongen startet tenkte jeg også at Giro d´Italia og et høydeopphold i juli, kunne være en bra oppladning for det som kommer senere i sesongen. Med giroen i beina kan man nemlig nyttiggjøre seg av det i løp som kommer senere, mens det er litt vanskeligere med vuletaen, som dukker opp sent på året.

Aktuell for norsk høydesamling Landslagssjef Stig Kristiansen har Asker-mannen på blokka foran OL i Rio de Janeiro.

Han mener deltakelsen i Giro d?Italia har potensial til å slå positivt ut.

- Det viktigste er kanskje den personlige erfaringen han får ut av å delta der. Så fremt han kommer ut av det med hodet over vannet, vil han nok også få en slags boost ut av rittet. Vegard er utrolig sterk og tåler hard belastning, men det gjelder for alle ryttere at man ikke kan være i toppform fra april til august. Man er nødt til å lande et sted imellom der.

- Får dette konsekvenser for dine planer for ham senere i sesongen?

- Ikke umiddelbart. OL er den første korsveien for Stake. Han må nok lade om litt i juni, men i juli er han uansett nødt til å trene. Hvor han trener, bekymrer meg ikke så veldig.

Landslagsledelsen planlegger en treukers høydeleir i italienske Livigno for ryttere som ikke skal til Tour de France.

- Jeg diskuterer litt fram og tilbake med Stig, men jeg regner med å dra dit. Laget har også noen løp i juli måned, men jeg har jo fått mange løp nå, så jeg håper at giroen og et høydeopphold vil slå bra ut for min del, avslutter han.

PS! Årets Giro d'Italia starter fredag 6. mai og avsluttes 29. mai. Vegard Stake Laengen blir den eneste norske deltakeren i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!