Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stake Laengen går glipp av Giro d´Italia-eventyr

Får heller egen mulighet i mindre etapperitt.

VISTE STYRKE: Sol, regn, snø og sludd møtte rytterne i søndages batalje i Liège. Det var ikke nok til å stanse Vegard Stake Laengen, men giroeventyret hans er det nå satt en effektiv stopper for. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VISTE STYRKE: Sol, regn, snø og sludd møtte rytterne i søndages batalje i Liège. Det var ikke nok til å stanse Vegard Stake Laengen, men giroeventyret hans er det nå satt en effektiv stopper for. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En brutal dag i brudd under Liège-Bastogne-Liège ble etterfulgt av en blytung revelje og ankomst tre timer før avgang ved den dels ødelagte flyplassen i Brüssel.

- De driver fortsatt og restaurerer terminalen, så alle innsjekking og scanning av bagasje foregår på utsiden. Det blir ganske lange køer, men det gikk greit i dag. Jeg diskuterte nettopp med en kompis at det må være et mareritt å ha med seg sykkel herfra nå, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Asker-mannen kom seg også med i bruddet under La Flèche Wallonne, men innrømmer at det kostet ekstra krefter å gjenta stuntet søndag:

- Det ble et tempoløp i starten, utbryter han.

- Bruddet fikk vel gå etter en halvtime, og jeg så det stanset opp i hovedfeltet. Jeg forsøkte å ta meg opp sammen med med noen andre ryttere, men da bestemte Dimension Data seg for å holde igjen forsøket. Jeg fikk høre at bruddet hadde fått ett minutt, så da tok jeg sjansen og gikk alene. Jeg hadde håpet at de ventet på meg, men jeg ble jaktende alene. Så kom en litt slak bakke, og da fikk jeg tettet luka.

Går glipp av giroeventyr Vårsesongen er nå ved veis ende for den 27 år gamle IAM-rytteren.

Den opprinnelige planen innholdt GP Lugano, Katalonia rundt, Circuit de la Sarthe før Ardennene. Denne måtte vike plass for en solid dose brosteinsklassikere med Omloop Het Nieuwsblad, Paris-Nice, Dwars door Vlaanderen, E3-Harelbeke og Gent-Wevelgem.

Etter planlagte opptredener i Amstel Gold Race og Liège, fant laget ut at de ville få enda mer av hjelperytteren, og la ham til oppstillingen foran Flèche Wallonne.

I løpet av uka ble det også klart at Stake Laengen likevel ikke sendes til karrierens første Grand Tour i mai måned.

- Vi har hatt dialog underveis. De ville høre min mening, og egentlig var planen at jeg skulle dra på høydetrening i etterkant av Amstel Gold Race. Jeg var klar på at det måtte til om jeg skulle ha nivået inne foran giroen. Jeg har hatt en drøm om å være aktiv i brudd i det rittet, og da er jeg nødt til å være i god form.

Frie tøyler i Belgia Den nye kursen som nå er staket ut, inneholder i stedet en lengre høydebolk i starten av mai.

Deretter skal askerbøringen endelig få kjøre for egne sjanser:

- Jeg får litt ferie nå, så venter en veldig bra høydeblokk, og så skal jeg forhåpentligvis være i godt slag under Belgia rundt. Der får jeg kjøre for egne sjanser, sier han.

- Det har du fått lovnader fra laget om?

- Ja, og det er nok også noe i det de sier. Jeg har kjørt veldig mye som hjelperytter denne våren, men for å utvikle seg videre er man nødt til å kjenne litt på vinnerinstinktet og være del av finalen av rittene. Det hadde vært gøy å kjøre Giro d´Italia, men det hadde nok mest dreid seg om å gå i brudd eller hjelpe lagkamerater. Det kan bli litt monotomt i lengden. Da kan det være en mulighet å kjøre et litt mindre ritt og kjempe i toppen av dem, sier Stake Laengen.

Belgia rundt arrangeres fra 25.-29. mai. Det betyr at han ikke blir del av det norske landslaget under Tour of Norway.

Får ikke sove i høydehus Etter en grundig sikkerhetskontroll i Belgia, satte Stake Laengen seg på flyet mot Nice.

Nå venter rolige dager og besøk av broren Øystein.

I starten av neste måned begynner høydecampen med et opphold i utkanten av Nice, før han slutter seg til IAM-lagets treningsleir i de sveitsiske alper.

- Laget skal bo på 2500 meters høyde, så det ble anbefalt å ligge i høydetelt eller i høydehus hjemme i oppkjøringen dit. Det kan jo ikke jeg, så for ikke å drepe kroppen i høyden er jeg nødt til å kjøre et eget opplegg.

- Det har vært mye endringer på sesongenplanen din. Er det litt surt at Giro d´Italia forsvinner ut?

- Det var litt surt der og da. Det er et mål jeg tenkt på gjennom hele vinteren. Drømmen har vært å bli med i et brudd der og kjempe om etappeseieren. Formen er bra, men jeg mangler det lille ekstra. Jeg er ingen spurter, så om jeg skal vinne må jeg ha noe å kjøre med i bakkene. Derfor var jeg helt nødt til å ta et høydeopphold i forkant. Slik det så ut nå, hadde det blitt mer å kjøre igjennom giroen i den formen man er. Da tror jeg dette opplegget kommer til å slå ut bedre, avslutter Stake Laengen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart