SYK: Vegard Stake Laengen har fått bronkitt. Men han får ikke stå av Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SYK: Vegard Stake Laengen har fått bronkitt. Men han får ikke stå av Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tour de France

Stake Laengen har fått bronkitt. Laget vil likevel at han skal fullføre Tour de France

Vegard Stake Laengen har fått konstatert bronkitt, men sykkelproffens arbeidsgiver ønsker likevel at han skal forsøke å fullføre Tour de France.

Askerbøringen har slitt med sykdom i langt over en uke og trodde tidligere denne uken at han var på bedringens vei. Tirsdag kom han imidlertid til mål med tette luftveier, og undersøkelser ga ingen oppløftende svar.

- Det har satt seg i bronkiene, og da er det ikke så lett å puste. Nå handler det bare om å komme i mål, sa Stake Laengen til TV 2 foran starten på onsdagens etappe.

Den blir ikke av det enkle slaget. På veien til målgangen i Serre-Chevalier skal rytterne over ikke mindre enn fire fjell. Tre av dem er av det voldsomme slaget.

For Stake Laengen blir det en kraftprøve av de sjeldne.

- Det er en hard etappe, men det er lange og harde fjell. Da finner man en rytme, og det er bedre for pusten min, sa askerbøringen.

Nordmannen innrømmer at han helst skulle ha avsluttet Tour de France-debuten tidlig, men det tillater ikke Team UAE Emirates-laget.

- Laget har sagt at de ønsker at jeg skal fullføre, sa Stake Laengen - og tilføyde:

- Jeg hadde kanskje helst reist hjem for å restituere meg raskere og komme tilbake til nye ritt. Det er kjedelig å sitte i gruppettoen dag etter dag, men jeg må bare høre på dem.

Onsdagens etappe er 183 kilometer lang.

(NTB)