GIR SEG IKKE: Vegard Stake Laengen er fast bestemt på å fullføre sin første Tour de France.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GIR SEG IKKE: Vegard Stake Laengen er fast bestemt på å fullføre sin første Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nordmenn i Tour de France:

Stake Laengen trosser sykdommen - fortsetter touren

– En brennende følelse i pusten, sier 28-åringen.

(procycling.no): Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe og Col du Galibier er en skremmende meny for hele Tour de France-feltet.

Men det var faktisk kjøret inn mot det snilleste fjellet, andrekategorien Col d’Ornon som sved mest for Vegard Stake Laengen.

Askerbøringen sliter med infeksjon i bronkiene, men har heldigvis ikke feber. Råkjøret som bare eskalerte etter at Stephen Cummings, Reinardt Janse van Rensburg, Marcel Kittel og Warren Barguil - blant andre - gikk i bakken, endte med en utskillelse av 33 ryttere over den første toppen.

– Den var verst for min del. Jeg hadde en brennende følelse i pusten. Det gikk bedre etter at grupettoen ble dannet og farta ble mer kontrollert, forteller Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Respekterer lagets ønske

Likevel er han fast bestemt på å starte også den andre av to fryktinngytende etapper i Alpene.

Han forteller at om det var opp til ham, hadde han vært på vei hjem fra touren allerede. Dette for å sikre god restitusjon, og heller bruke kreftene i ritt der han vil ha større sjanser til å bidra for laget.

UAE Team Emirates har likevel bedt ham om å bite tennene sammen, og da adlyder den lojale korporalen fra Asker.

– Hadde jeg bestemt selv, hadde jeg nok dratt hjem, ja. Det er vanskelig å se at jeg skal bli noe bedre, og det er heller ikke så mye jeg får bidratt med, sier han.

Så legger han til:

– Men jeg har ikke noe imot avgjørelsen.

Forsterket lagkapteinens plassering

UAE-laget hadde egentlig god grunn til å smile etter tourens 17.-etappe.

Louis Meintjes endte opp med å ta inn 1:30 på Simon Yates i jakten på ungdomstrøya. Samtidig holdt han Alberto Contador bak seg i sammendraget, mye takket være iherdig jobbing fra Diego Ulissi og Kristjan Durasek.

I bruddet fikk laget også plasserte Darwin Atapuma. Colombianeren var andremann over toppen av Galibier, og fikk hjulpet Meintjes med tauejobben inn til mål på de siste tre milene av etappen.

Spennende navn kobles til UAE

På ryktebørsen er det også mye spennende å høre om laget som nå er tungt finansiert av regimet i De forente arabiske emirater.

La Gazzetta dello Sport skrev onsdag at Fabio Aru kommer til å undertegne en treårskontrakt i løpet av sommeren.

Også Elia Viviani og Dan Martin skal være på vei, hevder avisen.

Cyclingnews.com skriver at Aru-signeringen trolig vil føre til at Martin blir i Quick Step, men kobler samtidig Alessandro De Marchi - BMCs offensive italiener - til mannskapet.

En relativt heftig ansiktsløftning for laget som var sist ute blant WorldTour-lagene med å sikre lisensen i fjor høst, og som etter en ikke altfor frisk start på sesongen nå ønsker å bruke frisk kapital til å høste inn WT-poeng.

For Stake Laengen forandre ryktene uansett ikke stort. Han er også kontraktsfestet ut 2018 i laget vi tidligere kjente som Team Lampre.

– Helt ærlig så har jeg ikke tenkt noe på det. Vi får se hva det ender med til slutt, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!