VERDIFULLE KILOMETER: Vegard Stake Laengen veltet ut av Paris-Nice på den sjette etappen. Nå venter en rolig periode, og han sykler likevel ikke Milano-Sanremo. Dette bildet er hentet fra rittets tempoetappe. / AFP / KENZO TRIBOUILLARD
VERDIFULLE KILOMETER: Vegard Stake Laengen veltet ut av Paris-Nice på den sjette etappen. Nå venter en rolig periode, og han sykler likevel ikke Milano-Sanremo. Dette bildet er hentet fra rittets tempoetappe. / AFP / KENZO TRIBOUILLARDVis mer

Stake Laengen-velt utelukker Milano-Sanremo

27-åringen håper å være tilbake i belgisk klassiker.

(procycling.no): Vegard Stake Laengens pappa hadde tatt turen ned til Frankrike for å bivåne avkommet i aksjon under Paris-Nice.

Derfor var det en solid nedtur da IAM-rytteren veltet ut av rittet på den sjette etappen. Nå er Vegard Stake Laengen tilbake i leiligheten i Nice, der han pleier en sår albue og guider faren gjennom byens turistgater.

- Det går egentlig greit med meg. Albuen er litt forslått og det ble sydd fire sting på den, sier Asker-mannen til procycling.no.

Var innstilt på å fortsette Han hadde egentlig innstilt seg på å sitte med grupettoen inn på etappen som endte med at Ilnur Zakarin og Geraint Thomas gjøv løs på hverandre oppover La Madonne d'Utelle.

- Der jeg veltet var det relativt flatt og jeg holdt nok ikke mer enn rundt 30 kilometer i timen. Jeg landet på albuen, og hadde egentlig mest lyst til å fortsette rittet. Problemet var at jeg blødde en del, og laglegen så at den måtte sys. Dermed ble jeg kjørt rett til hotellet, og fikk fire sting i armen der.

Med seks etapper i beina samlet Stake Laengen verdifulle kilometer i beina under «rittet mot solen».

Ettersom han har fått klarsignal for å bli med videre i klassikerne, var det dog ikke helt ideelt å bli bedre kjent med asfalten underveis.

Milano-Sanremo ryker Nordmannen har fått beskjed om å holde seg unna sykkelen i to dager, men forventes å være tilbake i trening tirsdag.

Milano-Sanremo, som han opprinnelig var tiltenkt en plass på, ryker som en naturlig konsekvens av skaden.

Stake Laengen tror han er mer aktuell for de belgiske rittene.

- Jeg kan fjerne stingene og ti dager, forteller han.

- Jeg regner med at jeg kan være aktuell igjen til et ritt som E3-Harelbeke. Jeg får bare holde albuen under oppsyn og håpe på at det ordner seg innen den tid. Den er litt vond og hoven nå, men jeg regner med å være relativt raskt tilbake. Ettersom jeg fikk en del hard belastning under Paris-Nice, tror jeg ikke det vil ha så mye å si for formen min, avslutter han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!