I FORM:  Vegard Stake Laengen levete en ny sterk etappe i Giro d'Italia onsdag. Her avbildet under tempoetappen søndag. Foto: LUK BENIES / Afp / NTB scanpix
I FORM: Vegard Stake Laengen levete en ny sterk etappe i Giro d'Italia onsdag. Her avbildet under tempoetappen søndag. Foto: LUK BENIES / Afp / NTB scanpixVis mer

Stake Laengen viste styrke igjen

Men italiener kapret sin andre etappeseier i Giro d'Italia.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen har vist sterk form i Giro d'Italia de siste dagene, og også på den ellevte etappen skulle den norske IAM-proffen markere seg.

Sammen med Anton Vorobjev (Katjusja) og Liam Bertazzo (Wiler Southeast) holdt askerbøringen seg foran i brudd store deler av dagen. Men som ventet minsket avstanden bakover mer og mer da målstreken i Asolo nærmet seg.

Stake Laengen ga seg imidlertid ikke uten kamp. Med rundt 23 av de totalt 227 kilometerne til mål, angrep giroens eneste nordmann de to andre i bruddet og fortsatte aleine i front.

Etter fjerdekategorien Forcella Mostaccin måtte dessverre også han gi tapt mot de jagende sammenlagtrytterne.

Sikter høyere - Jeg vil få med meg mer enn det å være i brudd en stund. Jeg kom meg med i bruddet med en gang i dag, men hovedfeltet lot oss ikke få holde på i fred, konstaterte Stake Laengen i etterkant av etappen.

- Selv om vi hadde ti minutters forsprang på et tidspunkt, så ble vi kontrollert hele tida, tilføyde han.

Det ble isteden de beste rytterne i sammendraget det skulle stå mellom da etappen var inne på den siste mila. Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde og Esteban Chaves skaffet seg en liten luke på vei ned fra stigningen.

Dette ble også raskt hentet inn, før Andrey Amador (Movistar) angrep mannen i rosa, Bob Jungels (Etixx-Quick Step).

Jungels fulgte etter, og en stund så det ut som kampen om etappeseieren skulle stå mellom de to, en rytter fra Costa Rica og en rytter fra Luxembourg. Men så kom Lampres Diego Ulissi seg opp til duoen.

Med en halv mil igjen hadde de tre ni sekunders forsprang.

Italiensk jubel Ulissi var best på de siste meterne og kapret sin andre etappeseier i rittet, foran Amador og Jungels. Over streken hadde disse 13 sekunder ned til forfølgerne.

Det betyr at Jungels økte ledelsen til flere av sine antatt argeste konkurrenter. 23-åringen fortsetter i rosa på torsdagens etappe.
Han har 24 sekunder ned til andreplasserte Amador, mens avstanden ned til Valverde på tredje økte til 1.07 minutter.

Vegard Stake Laengen trillet i mål på en 76.-plass, 6.04 minutter bak etappevinneren. Han er nummer 132 sammenlagt, godt over en time bak de beste.
  
Tom Dumoulin, som tidligere i rittet ledet sammenlagt i seks dager, sto av etappen onsdag. Nederlenderen sliter angivelig med sittesår.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.