<b>USIKKER FREMTID</b>: Hvilket lag Alexander Kristoff sykler for i 2018 er fremdeles ukjent.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
USIKKER FREMTID: Hvilket lag Alexander Kristoff sykler for i 2018 er fremdeles ukjent. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Alexander Kristoff i Tour de France:

Stake Laengens lag interessert i Kristoff

Fabio Aru og Marcel Kittel blokkerer markedet.

LIÈGE (procycling.no): Tre av lagene som fremdeles er med i kampen om Alexander Kristoffs underskrift er Astana, UAE Team Emirates og hans nåværende arbeidsgiver, Katusha.

Det bekrefter også 30-åringen overfor procycling.no:

– Det er også andre lag i diskusjonen. Men det er tre lag du nevner der det er mulighet for å gå til. Jeg er fortsatt i samtaler med Katusha, så det kan fort hende at jeg blir óg, klargjør nordmannen foran starten på tourens andre etappe.

Team Sunweb og LottoNL-Jumbo er to lag som har fått tilbud om nordmannen, men høflig avslått.

Heller ikke store lag som Team Sky, Bahrain-Merida og BMC Racing har blitt fristet til å sikre seg Flandern rundt-vinneren fra 2015-sesongen.

UAE vurderer Kristoff eller Aru

For nordmannen og hans finske agent Joona Laukka handler det nå om å sikre Katusha-rytteren best mulig betalt, og samtidig sikre ham gode sportslige betingelser.

– Jeg trenger back up i klassikerne og i spurtene, som jeg har i Katusha. Jeg ønsker fortsatt å kjempe på de to områdene, sier Kristoff.

En god ryttergruppe rundt seg kan han trolig få hos både Astana og UAE Team Emirates.

Vegard Stake Laengens arbeidsgiver fikk First Abu Dhabi Bank med på laget foran Tour de France, og skal etter sigende være i markedet etter forsterkninger.

VENTER PÅ ARU: Hvor den italienske mester ender opp vil trolig påvirke en eventuell overgang for Alexander Kristoff. Foto: AP Photo/Peter Dejong
VENTER PÅ ARU: Hvor den italienske mester ender opp vil trolig påvirke en eventuell overgang for Alexander Kristoff. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer

La Gazzetta dello Sport skriver at Elia Viviani ankommer fra Team Sky. To andre ryttere som vurderes er Kristoff og Fabio Aru.

Vinokourov: – Vanskelig avgjørelse

Etter det procycling.no forstår vil laget - i valget mellom de to, helst sikre seg sammenlagtrytteren.

Arus framtid kan få direkte innvirkning på spillet rundt Alexander Kristoff. 26-åringen har åpnet for å forlate Alexandre Vinokourovs mannskap, men ingenting er foreløpig avgjort.

– Hvis du beholder Aru, går det på bekostning av Kristoff - eller kan du signere begge?

Nei, jeg tror ikke det. Det vil bli avgjort med Fabio snart, og deretter må jeg ta en avgjørelse på Alexander. Han er en god spurter. Det er en vanskelig avgjørelse å ta, sier Vinokourov til procycling.no.

Følger med Kittels bevegelser

En annen stor brikke på overgangsmarkedet er Marcel Kittel. procycling.no fikk lørdag opplyst at han trolig blir værende i Quick-Step Floors.

Om han skulle ombestemme seg, kan både Astana og Katusha bli fristet ut på markedet.

I øyeblikket blokkerer Aru og Kittel overgangsmarkedet, men nordmannen tror det kan bli en snarlig avklaring på tingene.

BLIR TROLIG: Det er ventet at Marcel Kittel forblir i Quick-Step Floors. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
BLIR TROLIG: Det er ventet at Marcel Kittel forblir i Quick-Step Floors. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE Vis mer

Jeg regner med at det skjer noe i løpet av uka, eller i hvert fall i løpet av første hviledag, forteller Kristoff.

Hva som skjer rundt Fabio Aru kan spille inn på din framtidig også?

– Han er en av det store som fortsatt er ledig på markedet, ja. Dersom jeg skal bytte lag, er det som skjer rundt ham viktig for min del. Foreløpig har Katusha et ganske godt tilbud også, så vi får se.

Kan gi avkall på millioner

Ifølge cyclingnews.com ligger Kristoff på en årslønn rundt 2 millioner euro (rundt 19 millioner kroner).

Etter det procycling.no forstår, skal de være villige til å gå ned til rundt til 16-17 millioner for å skrive under en ny avtale.

Samtidig ekskluderer dette mange av de mindre velstående lagene innenfor den internasjonale sykkelsporten.

UAE Team Emirates skal være villig til å legge en solid bunke penger på bordet for den rette rytteren. Vegard Stake Laengen sier han gjerne ser at Kristoff underskriver for laget.

ØNSKER SEG NORSK LAGKAMERAT: Vegard Stake Laengen håper Alexander Kristoff ender opp i UAE Team Emirates. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ØNSKER SEG NORSK LAGKAMERAT: Vegard Stake Laengen håper Alexander Kristoff ender opp i UAE Team Emirates. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det tidligere Lampre-laget har allerede Sacha Modolo og Simone Consonni på lønningslista, i tillegg sirkulerer altså ryktene om Elia Viviani.

– Jeg synes vi har to ganske gode kort her allerede, så da spørs det om de ønsker å bla opp pengene Kristoff trenger. Vi får se hva slags tilbud som kommer på bordet, og om partene kan møtes. For min del hadde det vært helt konge å få Alexander hit, sier Stake Laengen til procycling.no.

Setter foten ned for Stein Ørn

Det er likevel Astana som ser ut til å ligge i førersetet per nå.

Det er også Stake Laengen enig i:

– De mangler superspurteren og er et lag som blar opp mye penger. I tillegg har de en del skandinaver på laget. For meg høres det ut som den mest naturlige kombinasjonen, sier 28-åringen og tenker på ryttere som Michael Valgren Andersen og Truls Korsæth.

For Kristoffs del blir det nå en vurdering om det fremdeles går an bli værende i Katusha, selv etter at de vraket opptrekker Michael Mørkøv til Tour de France.

Dansken går det trolig an å få med seg videre til Astana, men Vinokorov sier til procycling.no at det blir verre å få med seg trener Stein Ørn videre.

Hvis Alexander kommer til dere, vil du la ham ta med seg sin personlige trener?

– Nei, det tror jeg ikke, svarer teamsjefen i det kasakhstanske mannskapet.

I de fleste profflagene er det vanlig at man benytter seg av trenere som alt er tilknyttet laget. Løsningen i Katusha ble å ansette Ørn, og gi ham fullmakt til å styre treningen til klassikergruppa i laget.

Kristoff selv ønsker ikke å kommentere hvorvidt han prøver å få med seg flere ryttere og sin personlige trener videre på et eventuelt flyttelass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!