Stakk fra regninga

Brettmillionærene Terje Håkonsen og Daniel Franck kom, festet og forsvant fra Stamsund i Lofoten i fjor. Tilbake lå en regning på nesten tre millioner.

I en firesiders reportasjer bretter Dagens Næringsliv i dag ut alle regningene som brett-millionærene la igjen i Lofoten.

Nå har deler av befolkningen, blant annet asylmottaket, startet kronerulling for å dekke regningene, skriver Dagens Næringsliv.

Terje Håkonsen og Daniel Franck er de to snowboarderne som har gått sterkest i front mot det internasjonale skiforbundet, den olympiske komite og den såkalte storkapitalen. For ett år siden skulle de ta tilbake sporten fra kapitalen. Det handlet om å gå tilbake til naturen. Om å få snowboardsporten bort fra skipampene - tilbake til røttene.

Alt skulle skje i Stamsund. Verdens kuleste brettkjørere ble invitert til å kjøre brett, scooter - og kose seg. Til å være med i det de kalte tidenes snowboardshow.

Krangling

Daniel Franck og Terje Håkonsen startet firmaet Artic Challenge (TAC) i 1999. De to eier til sammen 50 prosent av selskapet, og daglig leder er den lokale snøbrettentusiasten og fysioterapeuten Kjell Vagle. Våren 2000 skulle TAC levere sitt første arrangement: I Stamsund i Lofoten.

Problemet var ifølge Dagens Næringsliv at TAC måtte ha med seg idrettslaget i Stamsund. Fordi idrettslaget eide alpinbakken. Dette endte med ubetalte regninger, en splittet bygd og et idrettslag som gikk opp i liminga. Idrettslaget og Franck/Håkonsen hadde ulike interesser. Idrettslaget mente alt gikk for fort, og de ble gjort økonomisk ansvarlig for et snøkanonanlegg til to millioner kroner.

Dyrere enn beregnet

Men et år etter brettarrangementet i Lofoten har ikke pengene nådd fram. Firmaet til noen av verdens best betalte idrettsutøvere har ikke likvider til å gjøre opp for seg. Bensin til transport, kostnader med vip-gjestene, prisen på bygging av monsterpipen... Alt ble dyrere enn beregnet.

Ifølge Dagens Næringsliv skylder TAC rundt 300.000 i lokalmiljøet. Pluss 2,5 millioner til en snøkanon som aldri kom.

Og så ble det klart at årets store snowboardarrangement ble flyttet fra Stamsund til Hemsedal og Oslo på grunn av snømangel. I slutten av uka drar imidlertid brettfolket - med Håkonsen og Franck i spissen - til Stamsund. For å feste, leke seg med paintball og for å skate.

Dagbladet.no

<B>HØYT: Her fra årets utgave av TAC i Holmenkollen i Oslo.