Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stakk til fjells

Egil Drillo Olsens første kamp som Fredrikstad-trener endte med enkel seier. Nå stikker han til fjells - kampen gidder han ikke analysere engang.

ØSTFOLDHALLEN (Dagbladet): -  Det blir hyttetur nå, ja. Kjerringa stilte noen klare betingelser før jeg kunne si ja til denne jobben, forklarer Olsen, som lover ikke å ta med seg videoutstyret i sekken.

-  Denne kampen gidder jeg ikke analysere. Dette var mest av alt en grei gjennomkjøring, og vi kommer til å endre en god del fram til seriestart.

Spillerne har sansen

Fredrikstad-spillerne Dagfinn Enerly og Tor Trondsen har hatt Drillo som trener i ei uke. Det har vært nok til å gjøre dem overbevist om at taktene fra høstsesongen vil leve videre i Plankebyen.

-  Det er ikke mange ved siden av ham når det kommer til fotballkunnskap, sier Enerly etter ei uke med ny trener.-  Mannen kan sine saker, ingen tvil. Det eneste som er litt irriterende er at han har like stor kunnskap om geografi. Før hver trening stiller han oss spørsmål. Jeg gidder ikke prøve å svare engang, sier Enerly, som gleder seg til fortsettelsen med den tidligere landslagssjefen.

Det samme gjør Tor Trondsen:

-  Når vi kan dra nytte av de beste egenskapene fra Drillo, Knut Torbjørn Eggen og Per Egil Ahlsen, da må det bli bra, sier stopperen.

Ikke høy puls

Formmessig var Fredrikstad et av landets to-tre beste lag for bare et par måneder siden. Det var det vanskelig å se på det splitter nye kunstgresset i Østfoldhallen i går.

-  Vi spilte en forferdelig førsteomgang. Ga bort ballen altfor mye, og det må vi rette på, sier Drillo, og legger til at flere av spillerne fra høstsesongen ikke var tilgjengelige i går.

Dette var hans første kamp som trener for et klubblag på nesten fem år. 1199 tilskuere møtte opp for å se debuten mot Sparta Sarpsborg - enda flere ville det vært om håndballfinalen ikke gikk samtidig. Selv følte han ingenting spesielt.

-  Mye å ta tak i -  Jeg har da trent noen lag opp igjennom åra. I dag hadde jeg ikke høy puls engang.

Og om pulsslagene hans hadde banket heftig i forkant, ville de trolig falt ned i roligere takt allerede etter tre minutters spill. Dagfinn Enerlys frispark fra 20 meter gikk enkelt i mål bak Sparta-keeper Rino Hansen. Og selv om Fredrikstad lot Sarpsborg-laget komme til et par fete muligheter, var det fortjent da Mamadou Diagne Latyr la på til 2- 0 etter 61 minutter.

-  Men det er mye å ta tak i når vi er ferdige med juleferien, lover Drillo.

HJEMME IGJEN: Egil Drillo Olsen og Fredrikstad vant enkelt 2-0 over Sparta Sarpsborg. Her sammen med Per Egil Ahlsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media