Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stakkars jævel når han kommer på trening

Nannskog mener Moldskred vil få høre det av Jönsson etter trøyeholdingen som sørget for poengdeling.

ET MINUTT FØR FULL TID: Start-spillerne jubler for Ole Martin Årsts straffescoring ett minutt før full tid. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
ET MINUTT FØR FULL TID: Start-spillerne jubler for Ole Martin Årsts straffescoring ett minutt før full tid. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Start - Rosenborg 1-1

Det så ut til å gå mot Rosenborg-seier da Start misbrukte mulighet på mulighet i hektiske sluttminutter på Sør Arena.

Men ett minutt før full tid holdt Morten Moldskred rundt magen på innbytter Ernest Assante på en corner, og en våken Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Örlund fikk en hånd på sparket til Ole Martin Årst, men ikke nok til å hindre scoring. Det endte dermed med uavgjort på Sør Arena.

- Armene er der, og han gir dommeren mulighet til å blåse. sa Rosenborg-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Tidligere Jönsson-elev Daniel Nannskog sa i TV2s studio etter kampen at Jönsson «hater» det når spillerne holder motstanderne i feltet.

- Stakkars jævel på trening i morgen, sa Nannskog om trøyeholdinga til Moldskred.

Start-trener Knut Tørum var mellomfornøyd med det ene poenget.

- Det er kjempeviktig at vi kom tilbake og fikk det ene poenget. Det skal gutta ha mye skryt for. Samtidig var vi nære ved å ta alle tre poengene, så det er en sånn mellomfølelse, sier Tørum til TV2.

Start best i første Start skapte de største mulighetene i den første omgangen, og etter bare syv minutter headet Rolf Daniel Vikstøl i tverrliggeren. Halveis ut i den første omgangen fikk de gule enda en stor mulighet da ballen plutselig havnet i bena på Espen Hoff.

Fra åtte meter fikk den tidligere Lyn og Stabæk-spilleren fyre avgårde ett skudd, men Daniel Örlund gjorde en strålende redning og fikk med et nødskrik slått ballen unna.

Örlund var mindre heldig ti minutter etter da han slapp ett innlegg rett i bena på Ole Martin Årst, men en RBK-forsvarer fikk kastet seg frem og avverget med det scoring.

Nære for RBK Rosenborg våknet etter hvilen, og Rade Prica var nære scoring fem minutter etter pause da han dro seg forbi to Start-forsvarere. Plutselig var svensken alene med Kenneth Høie, men sistnevnte vartet opp med en strålende parade.

Morten Moldskred ersattet en svak Mushaga Bakenga ti minutter ut i den andre omgangen, og førstnevnte var arkitekten bak kveldens første scoring.

Den tidligere Tromsø-spilleren slo en god corner på bakerste stolpe, og Mikael Lustig raget høyest på en corner. Forsvarsspilleren nikket ballen kontant i mål.

Start presset på for scoring, uten å skape de helt store mulighetene.

Ekstrem-fart Ernest Assante presenterte seg på Sør Arena med sin store fart, men etter å ha løpt fra hele RBKs høyreside var avleveringen til Espen Hoff for svak og skuddet til sistnevnte gikk over.

Fire minutter før full tid fikk de imidlertid fire gigantiske muligheter på rappen.

Vikstøl prøvde seg først, men Örlund reddet. Ballen havnet hos Ole Martin Årst, men igjen var Örlund der og slo ballen vekk. Assante ventet i returrommet, men ballen havnet i tverrliggeren. Igjen havnet ballen hos en Start-spiller, denne gangen Priske, men ballen gikk til corner.

Det så ut til å gå mot Rosenborg-seier, men mot slutten fikk de altså straffespark som Årst ekspederte i mål.

MISFORNØYD: Micke Dorsin var ikke fornøyd med Svein Oddvar Moens avgjørelse om å gi Start straffespark. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
MISFORNØYD: Micke Dorsin var ikke fornøyd med Svein Oddvar Moens avgjørelse om å gi Start straffespark. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media