BOM-BOM-BOM-BOM: Ole Einar Bjørndalen mislyktes på standplass og måtte ut i fire strafferunder i sprinten i går kveld. Foto: ARNT E. FOLVIK
BOM-BOM-BOM-BOM: Ole Einar Bjørndalen mislyktes på standplass og måtte ut i fire strafferunder i sprinten i går kveld. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Stakkars Ole. Jeg synes veldig synd på ham

Men Fischer tror Bjørndalen vinner OL-gull

|||• NRK-Lunde om Bjørndalen: «Oi, hvorfor gjør du det?»

WHISTLER (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalens mangeårige rival, tyske Sven Fischer, syntes synd på Bjørndalen etter fadesen på OL-sprinten i går.

- Stakkars Ole. Jeg synes veldig synd på ham. Han skulle nok ønsket at han kunne startet på nytt etter tre bomskudd på den liggende skytingen, sier Sven Fischer til Dagbladet.

Med sine 32 verdenscup- seirer er den tyske skiskytterlegenden er den tredje mestvinnende skiskytteren i historien, med bare Raphael Poirée (44 seirer) og nettopp Bjørndalen (91 seirer) foran seg.

Vil reise seg
I Vancouver er eks-skiskytteren ekspertkommentator for den tyske tv-kanalen ZDF.

Til kanalens seere varslet han at mester Bjørndalen garantert vil reise seg etter den skuffende OL-åpningen.

- Dette kommer garantert til å skjerpe Bjørndalen ytterligere. Jeg føler meg trygg på at han kommer til å vinne gull i dette mesterskapet, sier Fischer til Dagbladet.

Han hadde derimot ikke Bjørndalen som favoritt på sprinten.

Tippet Hegle Svendsen
- Jeg tippet Emil Hegle Svendsen på førsteplass, med Ole Einar på andre og Michael Greis på tredje. Men snøværet gjorde sitt til at sprinten ikke ble en rettferdig konkurranse. Det er ikke noe problem med verken regn eller snø, men når været skifter slik som det gjorde her, så blir forholdene helt umulige, sier Sven Fischer.

SNØT NORGE FOR GULL I TORINO: Sven Fischer vant gullet på sprinten i 2006, foran Halvard Hanevold og Frode Andresen. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh
SNØT NORGE FOR GULL I TORINO: Sven Fischer vant gullet på sprinten i 2006, foran Halvard Hanevold og Frode Andresen. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer

- Hva tror du om Bjørndalens sjanser på jaktstarten?

- Han vil sikkert gjøre en bra jaktstart, men han er nok for langt bak til å komme på pallen. Gullet kan han iallfall bare glemme. Det går nok til Emil Hegle Svendsen, sier Sven Fischer til Dagbladet.