Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stakkars Ungarn

I kveld gjelder bare seier, gutter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet.no): 12. oktober 2005. Norge slo Hviterussland 1-0 i Minsk etter scoring av Thorstein Helstad.

Siden da har Åge Hareides menn spilt åtte kamper uten å vinne. I kveld er det på høy tid å gjøre noe med den begredelige statistikken.

Norge møter Ungarn på intime Ferenc Szusza stadion, og kan regne med god støtte fra tribunen. Det kan de også trenge - for på 24 kamper på denne banen har Ungarn vunnet 20 og spilt fire uavgjort.

I Budapests gater har nordmenn regjert på godt og vondt siden i går kveld. Masse nordmenn har nemlig tatt turen til Budapest - og de aller fleste er skråsikre på norsk jubel i kveld.

- 2-1 til guttane. Sniken Morten Gamst Pedersen scorer først, og Ole Gunnar Solskjær blir matchvinner, tipper Robert Gerhardsen.

- Stakkars Ungarn. Vi overdøver dem på tribunen og valser over dem på banen. Vi kom i går kveld og drar i morra. Vi er akkurat som SWAT. Inn og ut på et blunk, skråler Vidar Larsen.

Ungarske Tomas Kanyo er United-fan og har forbløffende stor kjennskap til det norske laget. Men i kveld får Norge bank, tror han.

- 2-0 til oss. Vi har aldri tapt på denne banen, og det skjer ikke i kveld heller.

NORSK FEST I BUDAPEST: Disse norske gutta har ladet opp til kampen. Lenge. Foto: SIGVE KVAMME
NORSK FEST I BUDAPEST: Disse norske gutta har ladet opp til kampen. Lenge. Foto: SIGVE KVAMME Vis mer

- Solskjær, Carew og Pedersen kan gjøre det for Norge, men jeg er glad for at Riise er ute med skade. Hæstad er også en god spiller. Jeg har lest at United er interessert i ham, sier Kanyo.

Norge starter med dette laget i kveld (4-4-1-1): Thomas Myhre - Anders Rambekk, Erik Hagen, Brede Hangeland, Marius Johnsen - Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen - Ole Gunnar Solskjær, John Carew.

Ole Martin Årst, Jan Kjell Larsen, Christian Grindheim og Erlend Hanstveit er blitt plassert på tribunen.

image: - Stakkars Ungarn
SKAL VINNE TRIBUNEKAMPEN: De er i klart mindretall, men lover likevel å kline til på tribunen.
SELVSIKRE: Disse ungarske gutta tror på hjemmeseier.