Stål i bein og armer

Ståle Solbakken blir ikke lett å løpe fra i kampen om den sentrale midtbaneposisjonen på Norges EM-lag. Det viser klubblagets testresultater. - Jeg har aldri vært bedre trent, sier 32-åringen til Dagbladet.

I går greide laget hans, AaB uavgjort 1-1 borte mot Silkeborg. I dag starter oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill for alvor. Landslagssjef Nils Johan Semb tar ut troppen som møter Sveits neste onsdag. Ståle Solbakken er en av fire kandidater til den sentrale midtbaneposisjonen. I går spilte han årets første kamp etter vinterpausen i Danmark. Ståle har brukt tida godt. - Jeg har aldri vært i bedre fysisk form noen gang, sier han.

- Sier du som er 32 år?

- Ja, det går an.

På Aabs siste laktatmålinger (kondisjonstest) er Solbakken nestbest. Det er flere plasser høyere enn sist.

- Jeg har prioritert kondisjon og styrke. Har lagt inn ekstra løpeøkter, sier han.

Tenker EM

Dette har Ståle bevisst lagt vekt på med tanke på EM-sluttspillet.

- Jeg har tenkt på landslaget, ja. For å kunne brukes både sentralt og som indreløperalternativ, sier han.

Reint spillemessig er nok Solbakken et stykke unna toppformen. Det indikerer også danske vurderinger etter gårsdagens kamp. Likevel ville han ikke byttet bort den lange treningsperioden i vinter mot jevnere matching - slik Eirik Bakke har det i England.

- Jeg tviler ikke et sekund på at jeg hadde vært bedre akkurat nå om jeg spilte i England. Men man skal ikke undervurdere lange, gode treningsperioder. Jeg tror vi som spiller i Skandinavia tjener på det, sier han.

Svaret får han først ut på våren. Om ti-femten klubbkamper.

- Er ydmyk

Men det første signalet får Solbakken i dag. Mot Tyrkia i februar satt han på benken hele kampen. Da ble ikke rival Bent Skammelsrud tatt ut i troppen. Kjetil Rekdal spilte. Siden da har Rekdal skiftet klubb. Og Eirik Bakke imponerer i Leeds.

- Jeg har målsetting om å være blant de elleve som spiller for Norge. Ikke å være 20. mann eller noe sånt. Håper jeg får en sjanse nå, men jeg er ydmyk i forhold til uttaket, sier Ståle.

Uansett tror han ikke valget av sentral midtbanespiller er Sembs vanskeligste. På grunn av rutinen blant alternativene.

- Det er ikke viktig hvem som spiller. Men at de som spiller vet hva de skal gjøre. Om Eirik Bakke blir valgt, har han uansett så rutinerte indreløpere rundt seg at det går bra likevel.

STÅLMANNEN Det mangler ikke på innsatsvilje hos Ståle Solbakken, selvom det gikk trått mot Silkeborg i går.