Ståle: - Chelsea har vist at de er sårbare

Møter Chelsea i Champions League. Men aller tøffest for Arsenal.

ENGELSK MOTSTAND: Tottenham var det eneste engelske laget Ståle Solbakken ønsket seg i 1/8-finalen. Han måtte ta til takke med Chelsea. Foto:  EPA/KELD NAVNTOFT DENMARK OUT
ENGELSK MOTSTAND: Tottenham var det eneste engelske laget Ståle Solbakken ønsket seg i 1/8-finalen. Han måtte ta til takke med Chelsea. Foto: EPA/KELD NAVNTOFT DENMARK OUTVis mer

(Dagbladet): Å lansere drømmemotstandere foran en Champions League-trekning er en uvanlig øvelse for trenere.

Ståle Solbakken ramset likevel opp Schalke, Tottenham og Sjaktar Donetsk som lag FCK gjerne ville møte i 1/8-finalen - men han fikk det ikke som han ønsket.

Som nest siste lag ble kula med danskenes navn trukket opp av bollen, og da var Chelsea eneste gjenværende motstander.

- Om jeg skulle rangere lagene vi kunne møte, ville jeg sagt Real Madrid, United og Chelsea. Sammen med Barcelona er de favorittene til å vinne. Sportslig er det ingen god trekning, men det blir en fantastisk opplevelse. For et skandinavisk lag i februar vil det alltid bli vanskelig, sier Solbakken til Dagbladet.

- Ser du noen svakheter i laget?

- Vi får finne svakhetene deres, men de har vært inne i en svak periode. De har vist at de er sårbare når de mister noen av de sentrale spillerne sine, sier Solbakken til Dagbladet.

London-klubben har vært svært nær et par ganger, men aldri gått helt til topps i Europas gjeveste klubbturnering. En triumf der er en uttalt målsetting på Stamford Bridge, og tross sviktende form i Premier League skal det bli svært vanskelig for FCK å avansere.

De viste imidlertid at de kan hamle opp med de fleste da de holdt et toppet og skjerpet Barcelona til 1-1 i Parken.

- Jeg sturer ikke over Chelsea, men det var ikke det laget vi ville ha for å ha en best mulig sjanse. Noen av spillerne er nok glade for å få Chelsea. Dessuten har vi jo ikke møtt dem i Champions League før, mens vi allerede har møtt United og Barcelona, sier Ståle.

Chelsea har bare vunnet én av sine siste sju kamper i Premier League, men mye kan selvsagt endre seg fram til februar.

- Har de i det minste vist at de er menneskelige?

- Jeg tror de er klasser over Tottenham i det lange løpet, og garantert blant de tre beste i Premier League. Kanskje de vinner også. De har spilt uten Lampard nesten hele sesongen, og når de har han tilbake for fullt og Drogba finner formen igjen, så er det verdensklasse.

- Hvordan vil du beskrive Chelsea som lag?

- De har et homogent lag med atletiske og sterke spillere, svarer Ståle.

En annen som neppe er overbegeistret over trekningen er Arsene Wenger.

Franskmannen varslet på forhånd at han var sikker på å få Barcelona, og spådommen slo til. De to møttes også i forrige sesongs kvartfinale, der det ble 2-2 i første kamp på Emirates og 4-1 til Barcelona i returen på Camp Nou.

Oppgjøret huskes best for Lionel Messis fire scoringer i den siste kampen - samt leksjonen Arsenal fikk på eget gress den første halvtimen.

Manchester United kunne møte tøff motstand i Inter og Milan, men er nok godt fornøyd med at det i stedet ble Marseille. Sir Alex Fergusons menn har vært i to av de siste tre finalene, men røk ut i kvartfinalen mot Bayern München i våres.

Det siste engelske laget, Tottenham, skal derimot få bryne seg på italiensk motstand.

Milan er i kanonform i den hjemlige ligaen, og anført av Zlatan Ibrahimovic kan det ligge an til to klassiske oppgjør på San Siro og White Hart Lane.

Dagbladet utvider saken.