Ståle:- Gidder ikke mer «kunst-piss»

Disse vil FCK møte.

SOM Å SPILLE I SPANIA:  Wiliam Kvist hevder Telenor Arena var som å spille i Spaia - bare uten sol. Her i duell med en lett rødmusset Daniel Nannskog.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SOM Å SPILLE I SPANIA: Wiliam Kvist hevder Telenor Arena var som å spille i Spaia - bare uten sol. Her i duell med en lett rødmusset Daniel Nannskog. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Det var det store emne før gårsdagens batalje på Telenor Arena. «Plastikkgresset» i «gymsalen» på Fornebu skulle være fordel Stabæk, men FCK red den lille stormen av og er klar for siste hinder før gruppespillet i Champions League tar til.

Nå håper Ståle Solbakken at kunstgress er historie for i år.

- Jeg håper ikke vi møter Salzburg. Jeg gidder ikke mer «kunst-piss», sier FCK-treneren til Ekstrabladet.

Red Bull Salzburg spiller på samme type kunstgress som Stabæk, og de danske avisene har gjennom hele uka gjort et stort nummer ut av den fordelen dette gir hjemmelaget.

- Vi var urolige med ballen på grunn av underlaget og gutta sleit med pusten her inne, sa Solbakken etter kampen i går.

- Som å spille i Spania
FCK-spiller William Kvist bekrefter at de ble slitne og at hallen føltes svært het.

- Det var nesten som å spille i Spania, bortsett fra at det ikke var noen stekende sol. Det var både fuktig og varmt, sier Kvist til Tipsbladet, og legger til:

HÅPER PÅ UNGARSK MOTSTAND: - Men vi vil møte alle unntatt Salzburg som spiller på kunstgress, sier Ståle Solbakken.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HÅPER PÅ UNGARSK MOTSTAND: - Men vi vil møte alle unntatt Salzburg som spiller på kunstgress, sier Ståle Solbakken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Å spille i en innedørshall har ikke noe med europeisk toppfotball å gjøre. Det føltes mer som en forstørret Brøndby-hall, sier midtbanespilleren.

Gode muligheter
FCK har etter gårsdagens seier gode muligheter for igjen være med å kjempe om heder, ære og millioner kroner.

På grunn av seedingen er det kun følgende lag FCK kan trekke i morgen formiddag: Red Bull Salzburg, ungarske Debrecen, kypriotiske Apoel Nicosia, latviske Ventspils eller moldovske Sheriff Tiraspol.

RBK har tidligere slått ut både Ventspils og Sheriff på sin vei til Champions League.

- Jeg vil helst møte Debrecen, men kan gjerne møte de andre tre også. La oss bare slippe Salzburg og ny kunstgresskamp, sier Ståle Solbakken.

VARM: Fredrik Berglund var bare en klasseredning unna å stange Stabæk i ledelsen i går. Også han ser ut ti å være temmelig var, etter ansiktsfargen å bedømme.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VARM: Fredrik Berglund var bare en klasseredning unna å stange Stabæk i ledelsen i går. Også han ser ut ti å være temmelig var, etter ansiktsfargen å bedømme. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer