Ståle ansatt som Köln-trener

- Han ønsket det mer enn å bli landslagssjef, sier Semb.

MÅ FINNE NY LANDSLAGSTRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fortalte på pressekonferanse lørdag ettermiddag at Ståle Solbakken ikke tar over landslaget i 2012. Foto: Foto: Sveinund U. Ystad
MÅ FINNE NY LANDSLAGSTRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fortalte på pressekonferanse lørdag ettermiddag at Ståle Solbakken ikke tar over landslaget i 2012. Foto: Foto: Sveinund U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):Norges Fotballforbund innkalte i ettermiddag til pressekonferanse om Ståle Solbakken.

Der ble det klart at Solbakken overtar trenerjobben i FC Köln, og at han dermed ikke blir norsk landslagssjef fra 2012.

Det har lenge blitt spekulert i om treneren velger en utenlandsk klubb framfor å bli norsk landslagstrener. Nå er det klart at Solbakken reiser til Tyskland.

- Ståle ønsket en trenerjobb i Köln mer enn å være landslagssjef. Det ble en oppgave for oss å finne en løsning, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Han ville bli trener i en større europeisk liga, og har vært åpen i hele prosessen. Vi skulle gjerne hatt Ståle med videre. Han har rett og slett hatt litt for gode resultater med FC København, sier Semb.

Stolt og glad Ståle Solbakken har ledet FC København til seriegull og gode resultater i Champions League det siste året. Han ser fram til å overta som hovedtrener i den tyske klubben.

- Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sier Solbakken i en pressemelding.

Etter planen skulle Solbakken etterfølge Drillo som landslagssjef i 2012, men så kom tyske FC Köln med et fristende tilbud.

- Etter forhandlinger denne uken takket jeg torsdag ja til tilbudet om jobben som hovedtrener for FC Köln.

Treneren forteller at han fikk en henvendelse fra Köln for kort tid siden, og han informerte Semb før han hadde samtaler med klubben.

- Jeg aksepterer at noen kan bli skuffet over mitt valg og er lei meg overfor dem jeg skuffer. Jeg er forberedt på at kritikken kan bli hard fra enkelte, det må jeg bare tåle når jeg nå har tatt et kontroversielt valg, sier Solbakken.

SA JA TIL KÖLN: Ståle Solbakken ledet FC København-treningen som normalt tidligere i dag, men i ettermiddag ble det klart at han overtar som Köln trener. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SA JA TIL KÖLN: Ståle Solbakken ledet FC København-treningen som normalt tidligere i dag, men i ettermiddag ble det klart at han overtar som Köln trener. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Han tar med seg sin assistenttrener fra FCK videre sørover.

- Jeg tror den kommende erfaringen, som min solide assistenttrener gjennom mange år - Bård Wiggen - og jeg vil få i Bundesliga, også vil bli verdifull for utviklingen av norsk fotball i årene som kommer. Vi har et genuint ønske om å bidra så mye vi kan for Norge i fremtiden, sier Solbakken.

- Bra for norsk fotball Partene skal være enige om de personlige betingelsene. Det siste døgnet har fotballforbundet forhandlet om en kompensasjon.

Ledelsen i den tyske klubben har vært i Norge og forhandlet om Solbakken og Norges Fotballforbund skal kreve et millionbeløp for å slippe treneren fri fra kontrakten.

- Vi ville først og fremst komme ut av denne prosessen på en positiv måte. Nå har vi endelig kommet til en løsning, sier Semb.

Toppfotballsjefen gleder seg likevel over at en norsk trener er klar for en klubb i en av Europas største ligaer.

- Vi skal også se det positive i saken. Det er bra for norsk fotball at han tar steget ut.

- Når han har gjort det så godt så har jeg forståelse for at han har lyst til å fortsette som klubbtrener i en stor liga. Jeg er likevel skuffet over at han ikke blir norsk landslagstrener, sier Semb.

PS: Mens det ble avholdt pressekonferanse på Ullavaal, spilte Köln årets siste seriekamp i Bundesliga. Der ble det 2-1-seier hjemme mot Schalke 04. Dermed endte Köln på 10. plass, foran storklubber som Werder Bremen, Stuttgart, Wolfsburg og nevnte Schalke.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H:

Alle gjenstående kamper:
4. juni: Island — Danmark, Portugal — Norge.
2. september: Kypros — Portugal, Norge — Island.
6. september: Danmark — Norge, Island — Kypros.
7. september: Kypros — Danmark, Portugal — Island.
11. oktober: Norge — Kypros, Danmark — Portugal.
• Stillingen: 1) Norge 10 poeng, 2) Portugal 7, 3) Danmark 7, 4) Kypros 2, 5) Island 1.
• Alle lag har spilt fire kamper.
• Vinneren og beste gruppetoer til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012. De øvrige åtte gruppetoerne til omspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer