Ståle ansatt som Köln-trener

- Han ønsket det mer enn å bli landslagssjef, sier Semb.

MÅ FINNE NY LANDSLAGSTRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fortalte på pressekonferanse lørdag ettermiddag at Ståle Solbakken ikke tar over landslaget i 2012. Foto: Foto: Sveinund U. Ystad
MÅ FINNE NY LANDSLAGSTRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fortalte på pressekonferanse lørdag ettermiddag at Ståle Solbakken ikke tar over landslaget i 2012. Foto: Foto: Sveinund U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):Norges Fotballforbund innkalte i ettermiddag til pressekonferanse om Ståle Solbakken.

Der ble det klart at Solbakken overtar trenerjobben i FC Köln, og at han dermed ikke blir norsk landslagssjef fra 2012.

Det har lenge blitt spekulert i om treneren velger en utenlandsk klubb framfor å bli norsk landslagstrener. Nå er det klart at Solbakken reiser til Tyskland.

- Ståle ønsket en trenerjobb i Köln mer enn å være landslagssjef. Det ble en oppgave for oss å finne en løsning, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Han ville bli trener i en større europeisk liga, og har vært åpen i hele prosessen. Vi skulle gjerne hatt Ståle med videre. Han har rett og slett hatt litt for gode resultater med FC København, sier Semb.

Stolt og glad Ståle Solbakken har ledet FC København til seriegull og gode resultater i Champions League det siste året. Han ser fram til å overta som hovedtrener i den tyske klubben.

- Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sier Solbakken i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer