UTELUKKER IKKE ENGLAND-RETUR: Ståle Solbakken fikk sparken som Wolves-trener i helga, men vil ikke utelukke ny sjanse i England.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
UTELUKKER IKKE ENGLAND-RETUR: Ståle Solbakken fikk sparken som Wolves-trener i helga, men vil ikke utelukke ny sjanse i England. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

Ståle åpner for ny England-sjanse

- Ting kan skje raskt.

(Dagbladet): Ståle Solbakken fikk sparken som Wolverhampton-trener lørdag kveld etter en rekke svake resultater.

- Det føles helt jævlig. Og mye verre enn da jeg fikk sparken i Köln. Den gangen var jeg bare forbanna. Nå er jeg lei meg fordi jeg ikke får være med å snu noe jeg er ett hundre prosent sikker på at vi ville klare å snu, sa Solbakken til Dagbladet.

Blant annet fotballekspert i C More, Lars Tjærnås uttalte til Aftenposten at Solbakken har misbrukt sin eneste sjanse til å trene et engelsk fotballag.

- Han har ikke brent alle broer i alle ligaer. Men det har han garantert i England. Som utlending får du sjelden eller aldri mer enn en sjanse der når du mislykkes, uttalte Tjærnås.

Solbakken selv sier overfor danske B.T. at han ikke kan utelukke en retur til England.

- Det kan selvsagt hende at alle mine broer til England er brent, men man vet aldri. Det har jeg lært i fotballen. Ting kan skje raskt, og jeg vil aldri si aldri, sier Solbakken til avisa.

- Nå skal jeg bare ta det stille og rolig med familien min, så får vi se hva som skjer. Jeg skal bo i Norge i hvert fall de neste to-tre månedene, sier Solbakken.

- Må starte et annet sted
Tjærnås sier til Dagbladet i dag at Solbakken først må se etter jobb et annet sted en på balløya.

MÅ STARTE ET ANNET STED: Lars Tjærnås mener Solbakken må gå en omvei før han eventuelt får en ny sjanse i England.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MÅ STARTE ET ANNET STED: Lars Tjærnås mener Solbakken må gå en omvei før han eventuelt får en ny sjanse i England. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det blir feil å utelukke noe, men han må kickstarte karrieren i en annen liga før den sjansen eventuelt kommer. Norge er en liten fotballnasjon i engelske øyne, og utenlandske managere uten et formidabelt navn eller CV må gå omveier før de eventuelt får en sjanse nummer to, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Hva gikk galt for Solbakken i Wolves?

- Jeg skal være forsiktig med å være bastant, for jeg har sett for få kamper. Men han fikk ikke sjansen til å forme egen tropp. I sommer måtte de selge før de kunne kjøpe, og det var i stor grad en arvet tropp og støtteapparat han startet med. Så tar det lang tid å selge ideer og andre kultur, sier Tjærnås.

- Lå ikke i kortene
Solbakken selv var svært skuffet etter å få sparken midt i sesongen.

- Jeg følte det var stor forståelse for problemene vi hadde og at ledelsen så på det som et sammensatt problem. Likevel visste jeg at det var en fight. Men det lå ikke i kortene at jeg skulle få sparken. I hvert fall ikke for meg, sa Solbakken til Dagbladet i helga.

- Da jeg ble ansatt fikk jeg inntrykk at at vi skulle stå sammen i gode og dårlige tider. I tillegg solgte vi de tre beste spillerne. Så målet var å bygge noe sammen. Det får jeg ikke være med på nå, sa Grue-mannen.