BEGYNNER I NFF SOM PLANLAGT: Ståle Solbakken sier til Dagbladet at han ikke utsetter oppstarten i Norges Fotballforbund, uansett om Drillo er landslagssjef fram til EM i 2012. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
BEGYNNER I NFF SOM PLANLAGT: Ståle Solbakken sier til Dagbladet at han ikke utsetter oppstarten i Norges Fotballforbund, uansett om Drillo er landslagssjef fram til EM i 2012. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Ståle avfeier FCK-spekulasjoner

Tar ingen ekstra sesong.

||| KØBENHAVN (Dagbladet): I dag tidlig kom det signaler fra Danmark om at Ståle Solbakken kan forlenge karrieren sin som FCK-trener.

Dersom Norge går til EM med Egil Drillo Olsen åpnet Norges Fotballforbund for å lytte til Solbakken, dersom han ønsket å jobbe i Danmark også fram til sommeren 2012.

Nå får NFF svar fra Solbakken, og det er ikke til å misforstå.

- Det er ett hundre prosent sikkert at jeg starter i Norges Fotballforbund 1. januar 2012, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Tar over når EM er ferdig Han ser ingen problemer med at han allerede er NFF-ansatt, mens Drillo fører laget til sluttspillet i Polen og Ukraina som landslagstrener.

- Går Drillo til EM kan jeg følge alle aldersbestemte landslag, jeg kan følge U21-landslaget. Jeg kan følge A-landslaget, og jeg kan følge Tippeligaen. Så tar jeg over når EM er ferdig, sier FCK-treneren.

Uten EM-sluttspill er avtalen allerede klar.

DRILLO-SUKSESS: Egil Drillo Olsen ligger an til å føre enda et norsk landslag til et sluttspill. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
DRILLO-SUKSESS: Egil Drillo Olsen ligger an til å føre enda et norsk landslag til et sluttspill. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

- Hvis Drillo ikke går dit, så tar jeg over landslaget 1. januar, sier Solbakken.

Da Solbakken ble ansatt ble det klart at Drillo fikk en opsjon på EM-sluttspillet, ved norsk kvaliksuksess. Uavhengig av når Solbakken etterfølger Drillo strekker 42-åringens avtale seg fram til 2016.

Misforståelse Den tidligere Ham-Kam-treneren ønsker nå å presisere at det aldri har vært en spørsmålsstilling for ham å forlenge oppholdet i København over vinterpausen i 2012.

- Jeg blir uansett ansatt i NFF 1. januar, og det er helt uaktuelt det som har kommet fram i dag. Jeg kommer ikke til å trene FCK en ny hel sesong. Det må være en misforståelse mellom den danske journalisten og NFF, sier Ståle til Dagbladet.