Fotballandslaget

Ståle-bomben: Kan trene både Norge og København

Søndag tar den danske serien vinterpause. Rett etterpå vil Norges Fotballforbund ta initiativ til en grundigere prat. 

ETTERTRAKTET: Ståle Solbakken er ønsket både i København og Oslo. Foto: NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Ståle Solbakken er ønsket både i København og Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Vi er inne i den tidlige fasen av prosessen der vi driver og kartlegger mulige kandidater.

Slik formulerte fotballpresident Terje Svendsen seg da han i ettermiddag fikk spørsmål om jakten på ny landslagstrener i fotball. Per-Mathias Høgmo er historie, nå skal en ny klut inn.

Etter det Dagbladet erfarer har ansettelsesutvalget i Norges Fotballforbund kommet mye lenger enn som så. Søndag spiller F.C. København den siste kampen i den danske serien før vinterpausen. Motstander er AGF.

De påfølgende dagene vil ansettelsesutvalget - med toppfotballsjef Nils Johan Semb i spissen - sette seg ned og prate med Solbakken så fort som mulig.

«Bredt ut»

Svendsen vil ikke kommentere navn, annet enn at forbundet går bredt ut. Men etter det Dagbladet vet, er Solbakken fotballforbundets klare førstevalg. Så stor er interessen at det også vil bli diskutert en løsning der 48-åringen både trener Norge og F.C. København fram til kontrakten med danskene går ut sommeren 2018.

Dagbladet forstår det slik at Solbakken ikke er fremmed for ideen. Men dette handler også om F.C. København, og hvor mye klubben eventuelt krever i kompensasjon for å gå med på ulike løsninger. Eller om klubben i det hele tatt er villig til å være med på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer