Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ståle er Europas største trenertalent

FCK tror ikke de finner en ny Solbakken

VET HVILKEN TYPE FCK TRENGER: FCK-sjef Flemming Østergaard leter på øverste hylle når Ståle Solbakken skal erstattes.
Foto: Kristian Juul Pedersen / SCANPIX
VET HVILKEN TYPE FCK TRENGER: FCK-sjef Flemming Østergaard leter på øverste hylle når Ståle Solbakken skal erstattes. Foto: Kristian Juul Pedersen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): FCK-styreformann Flemming Østergaard fortalte onsdag kveld om sorg og tårer i forbindelse med Ståle Solbakkens avskjed med den danske storklubben i 2011.

Nå starter jakten på etterfølgeren til den framtidige norske landslagssjefen. Og 41-åringen blir ikke lett å erstatte.

- Vi kan selvfølgelig ikke få en ny Ståle. Jeg mener jo faktisk at det er Europas største trenertalent vi må si farvel til i 2011, sier Østergaard til Ekstrabladet.

Solbakken har 18 måneder igjen i FCK, han blir til serieslutt i sesongen etter denne før han overtar landslagssjefjobben etter Egil Drillo Olsen.

- Vi kan selvsagt ikke si noe om hvem det er vi går etter, men vi vet bestemt hva vi vil ha. Vi skal ha en som kan følge opp det Roy Hodgson, Hans Backe og Ståle har gjort for klubben. Det skal føles riktig, sier FCK-sjefen.

Slik det var da en nordmann kom til klubben fra Hamkam i 2006.

- Akkura som vi var sikre at det var riktig å ansette Hodgson og Backe, så var vi 100 prosent sikre da vi ansatte Ståle, sier Østergaard.

FCK-supporterleder Heinz Imring sa til Dagbladet i går at de frykter Solbakken mister engasjementet i sin siste tid i København.

Slikt avviste den norske treneren bestemt i går.

- Jeg vet godt at dere journalister, etter en dårlig prestasjon fra vår side eller hvis det blir scoret et mål mot oss, vil spørre om tankene mine er i FCK. Jeg er mer motivert enn noensinne i FCK, sier Solbakken til Politiken.

Derfor sa nordmannen i går at han framover aldri mer skal snakke om Norge mens han er i FCK.

- Jeg er også 100 prosent sikker på at jeg blir i FCK inntil sommeren 2011.

DRILLO FORTSETTER: Ståle Solbakken blir arvtageren som landslagssjef i 2012, og inntil det vil ikke nordmannen snakke om Norge i København.
DRILLO FORTSETTER: Ståle Solbakken blir arvtageren som landslagssjef i 2012, og inntil det vil ikke nordmannen snakke om Norge i København. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media