STÅLES TØFFESTE KAMP: I helga hyllet Ståle Solbakken laget sitt etter det han betegnet som tidenes kamp, 5-0-seieren mot OB. Mot Barcelona i morgen er nordmannen forberedt på at det er FCK som taper med tilsvarende sifre. Foto: REUTERS/John Kolesidis
STÅLES TØFFESTE KAMP: I helga hyllet Ståle Solbakken laget sitt etter det han betegnet som tidenes kamp, 5-0-seieren mot OB. Mot Barcelona i morgen er nordmannen forberedt på at det er FCK som taper med tilsvarende sifre. Foto: REUTERS/John KolesidisVis mer

Ståle er forberedt på at det kan bli braktap

- Barcelona er mange hakk over oss, sier Grønkjær.

||| FC Københavns Ståle Solbakken står overfor sin hittil største kamp som trener onsdag. Og nordmannen er ikke optimistisk før mesterligamøtet med Barcelona på Nou Camp.

Solbakken trakk fram søndagens 5-0-seier over OB som noe av det beste et dansk lag har prestert noensinne. Men mot Barcelona tror treneren at det fort kan gå motsatt vei for FCK.

- Kanskje sitter vi i garderoben onsdag og har fått en lignende leksjon. Det kan hende, sa Solbakken.

Den erfarne vingen Jesper Grønkjær minner også om at forskjellen på danske eliteserielag og Barcelona er svært stor.

- Vi må bare godta at Barcelona er mange hakk over oss, sa Grønkjær.

Tallenes tale er likevel klar. Før den tredje runden topper FCK sin gruppe, etter to strake seirer uten baklengsmål. For et Barcelona-lag som sliter med å finne nettmaskene i hjemlig liga, kan det bli en tøff utfordring, selv på hjemmebane.

Optimisme
Når lagene møtes på Camp Nou onsdag, står det om tabelltoppen i gruppe D. Barcelona klarte bare uavgjort mot Rubin Kazan sist, men spillerne er likevel optimistiske før Solbakkens menn kommer på besøk.

- Vi har bommet på sjanser, men det viktige er å skape dem. Vi har mange kvalitetsspillere, og målene vil komme. Vi er ikke bekymret, sa kaptein Carles Puyol, som ble matchvinner mot Valencia (2-1) i helgen.

- I fotball handler mye om det mentale. Ingen kan tvile på disse spillerne, det viste de igjen mot Valencia. Å vinne slike kamper gir oss stor styrke, supplerte Barca-trener «Pep» Guardiola.

Et lite problem for Barcelona er det imidlertid at midtbaneeleganten Xavi trolig må stå over onsdagens kamp på grunn av en skade. Xavi var med mot Valencia, men har fortsatt problemer med håndleddet, noe som satte ham utenfor i Spanias landskamp mot Skottland forrige uke.

- Jeg har det bra, men sannheten er at jeg fortsatt har smerter. Jeg håper å komme tilbake snart, jeg får bare ta det litt etter litt, sa Xavi mandag.

Tirsdag ble det også klart at midtstopper Gabriel Milito mister kampen. Han strakk en lårmuskel på trening mandag.

Trenger seier
I den andre kampen i gruppe D tar Panathinaikos imot Rubin Kazan. Begge lagene står uten seier så langt og har behov for tre poeng om drømmen om avansement skal leve.

Rubin viste tidvis gode takter hjemme mot Barcelona, men bortekamper i Hellas er sjelden enkle. Panathinaikos har feilet totalt i mesterligaen, men en god start i serien kan ha gitt spillerne selvtilliten de trenger får å slå sine russiske motstandere.

(NTB)

FRYKTER BARCA: Jesper Grønkjær. Foto: AFP PHOTO/ Aris Messinis
FRYKTER BARCA: Jesper Grønkjær. Foto: AFP PHOTO/ Aris Messinis Vis mer