Ståle er i toppform

Ståle Solbakken (32) har fått beskjed om at resultatet fra de siste fysiske testene er meget bra. Hjertet slår ypperlig og uanstrengt. - Usikkerheten nå knytter seg til selve sykdommen, som det er forsket lite på, sier Solbakken.

I løpet av helga får han den definitive beskjeden om han kan fortsette fotballkarriéren.

- Jeg håper på et ja. Men blir svaret tvetydig, så legger jeg opp, sier Solbakken.

I dag var han gjennom de siste av en rekke undersøkelser etter den dramatiske kollapsen på FC København-treninga 13. mars og den påfølgende hjerteoperasjonen.

- Dagen i dag har stort sett gått med til samtaler, sier Ståle.

Ekspertenes opplysninger om hjertets tilstand var mege positive. Hjertet har ikke hatt problemer med de fysiske belastningene Ståle har vært igjennom den siste tida.

Lite forskning

- En hyggelig melding, uansett hvordan framtida blir, sier Ståle.

- Men akkurat den beskjeden var jeg forberedt på. Har vel aldri trent så bra som i det siste, legger han til.

Usikkerheten rundt framtida knytter seg til selve hjertesykdommen: RAVD. I Danmark har 100-150 personer fått denne diagnosen siden sykdommen ble oppdaget for 10-15 år siden. Derfor er det også gjort lite forskning på lidelsen.

Hvis legene i løpet av helga ikke kan gi Ståle et utvedtydig ja til at han kan ta opp igjen fotballkarrién, så gjør han det heller ikke.

Spennende

- Får jeg grønt lys, så spiller jeg. Får jeg rødt, så gjør jeg det ikke. Og blir det gult, så kutter jeg også helt ut. Ikke minst av hensyn til mine nærmeste omgivelser, sier Ståle.

  • Mandag kl. 14 er det pressekonferanse med Solbakken i København. Da vil han offentliggjøre den endelige beslutningen om den videre fotballkarrieren. Beskjeden får han i løpet av helga.

- Det blir noen spennende dager, innrømmer han.

Usikkert

Men selv om han tvinges til å legge opp som aktiv, så er det store sjanser for at han forblir i fotballyrket. Både hans nåværende klubb, FC København, samt et par av hans tidligere - Hamkam og Lillestrøm - har allerede vist interesse for hans tjenester.

- Jeg har hatt en del løse samtaler. Men inntil videre er mye naturligvis usikkert, sier Ståle.

VENTER PÅ DOMMEN: I løpet av helga får Ståle Solbakken beskjeden som gir svar på om han fortsetter eller må legge opp.