- Ståle er Københavns Mourinho

Jesper Grønkjær lovpriser Ståle Solbakken.

KJENNER STÅLE GODT: Jesper Grønkjær mener han var med på noe stort under Solbakken, og skryter nordmannen opp i skyene. Her erde to på pressekonferanse på Lerkendal før en Champions League-kamp i 2010.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KJENNER STÅLE GODT: Jesper Grønkjær mener han var med på noe stort under Solbakken, og skryter nordmannen opp i skyene. Her erde to på pressekonferanse på Lerkendal før en Champions League-kamp i 2010. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hele Danmark er over seg av begeistring for Ståle Solbakkens gjeninntreden i den poengfattige hovedstadsklubben FC København.

Nå får han også fantastiske skussmål fra sine tidligere elever i FCK, og i dagens Ekstrabladet slår Jesper Grønkjær på stortromma for Solbakken.

- Det er en liten parallell til Chelsea og deres gjenansettelse av Jose Mourinho. Han kjenner også klubben innenfra, selv om mange av dem som var her under hans første opphold er borte, sier Grønkjær til avisa.

Med 80 landskamper for Danmark og klubbopphold i blant annet Ajax, Chelsea, Stuttgart og Atletico Madrid, har den nåværende Viasat-eksperten gode forutsetninger for å vurdere Solbakken som trener.

Grønkjær spilte som kjent fem sesonger for Solbakken i FCK på tampen av Grønkjærs aktive karriere.

- Han er uten tvil en av de beste jeg har spilt for, sier Grønkjær.

- Og det kan høres negativt ut, men han inngyter frykt. Han har en ekstrem vinnermentalitet. Det er lov å tape en fotballkamp, men ikke hvis man ikke har gitt sitt aller beste. Og det er en kontant verbal tilbakemelding til spillerne. Han er meget tydelig og klar i forhold til hva han forlanger.