- Ståle er Nordens Mourinho

Danske agenter ser ingen begrensninger for nordmannen.

- NORDENS MOURINHO: Danske fotballagenter mener at Ståle Solbakken har mulighet til å lykkes i mer prestisjetunge trenerjobber enn det norske landslaget.Foto: SCANPIX/EPA/Jens Nørgaard Larsen
- NORDENS MOURINHO: Danske fotballagenter mener at Ståle Solbakken har mulighet til å lykkes i mer prestisjetunge trenerjobber enn det norske landslaget.Foto: SCANPIX/EPA/Jens Nørgaard LarsenVis mer

(Dagbladet): Lørdag loset han FCK-skuta inn til en nær perfekt høstsesong i hjemlig Superliga. Tirsdag har han alle muligheter til å ta den danske storklubben til sluttspillet i Champions League når Panathinaikos gjester Parken.

Den kommende norske landslagssjefen Ståle Solbakken har, som nordmann, klart det kunststykket å bli en stor helt hos et kresent fotballpublikum sør for Skagerrak.

Blant danske fotballagenter ser man ingen begrensninger for Solbakkens muligheter til å lykkes i en jobb med enda større prestisje enn det norske landslaget.

Ikke bare har han åpenbare taktiske og tekniske kvaliteter. Han har også karismaen som skal til for å nå til topps, er dommen fra agentstanden.

- Uante muligheter Nikola Juric trekker paralleller til Real Madrid-sjef José Mourinho i sin beskrivelse av hedmarkingen.

- Han har et kjempestort potensial. Han er stadig veldig ung, og jeg vil nesten kalle ham for Skandinavias Mourinho. Mulighetene er uante. Han har med sin taktiske innsikt og opplegg bevist hvor langt man kan ta et skandinavisk klubblag i Champions League, sier Juric til nyhetsbyrået Ritzau, ifølge Ekstra Bladet.

- Samtidig forstår han hvordan man skal selge inn budskapet, og han vet hva han vil, poengterer Juric.

Ulrik le Fevre er like imponert som kollega Juric, men mener det var en feil vurdering av Solbakken å takke ja til landslagsjobben i en alder av 42 år.

- Solbakken kommer til å få tilbud fra klubber i Europa. Jeg mener at han ung som han er, burde han fortsette som klubbtrener før han tar en landslagsjobb. Han kan trene klubber i alle de store ligaene. Særlig i England og Tyskland, med den spillestilen han representerer, og han har også muligheter i Spania, sier le Fevre.

Sammenligner med Lindegaard Juric trekker fram den overraskende overgangen til Anders Lindegaard for å illustrere hvilke muligheter Solbakken har.

- Når Anders Lindegaard kan bli kjøpt av Manchester United fra Aalesund, hvilke begrensninger skulle det da være for en trener fra FC København? spør Juric retorisk.

«Sky's the limit» er også budskapet til en tredje agent, Michael Johansen.

- Det finnes nesten ingen oppgave som er for stor for ham i min verden, sier Johansen.