- Ståle er trenernes Messi

Altfor god for Norge, mener «Don Ø».

STÅLE ER EN DIAMANT: Flemming Østergaard skryter uhemmet av nordmannen han selv ansatte som trener i FC København fra 1. januar 2006. 
Foto: Kristian Juul Pedersen, Scanpix
STÅLE ER EN DIAMANT: Flemming Østergaard skryter uhemmet av nordmannen han selv ansatte som trener i FC København fra 1. januar 2006. Foto: Kristian Juul Pedersen, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lovordene hagler fortsatt over Ståle Solbakken etter Champions League-suksessen.

I dag er det gamlesjefen Flemming «Don Ø» Østergaard som drar fram de aller største glosene han har gjemt i skryteskuffen.

- Han er unik. Det er en diamant. Trenernes Messi, sier den tidligere mangeårige lederen av Parken Sport & Entertainment, selskapet som eier FCK, til avisa B.T.

SMS fra Ståle Det skal sies at Don Ø nok gjerne vil ha sin del av æren for å ha ansatt Ståle. Og den tidligere styrelederen fikk også skryt av treneren etter at Panathinaikos var slått og plassen i åttedelsfinalen sikret tidligere denne uka.

«Takk. Du kan være stolt av dette. Det er ditt verk mer enn noen annens,» skrev Solbakken i en SMS til Don Ø.

Østergaard mener det er feil av Solbakken å sette kursen mot Ullevaal og landslagstrenerjobben nå.

- Det er ett av de punktene hvor jeg ikke har vært enig med Ståle. Jeg synes han er altfor god, har riktig alder og en framtid i en europeisk toppklubb. For lang tid siden sa jeg at han en dag vil bli trener for en av de store klubbene i Europa, og det holder jeg fast ved, sier han.

For det skal han ha, Don Ø, at han stolte på Ståle også da det gikk tyngre. Det er ikke mer enn drøyt to og et halvt år siden FCK-supporterne møtte opp på treningsfeltet og skrålte «Det bliver en god dag, når Ståle fucker af» mens treneren forsøkte å gi intervjuer.

- Pliktoppfyllende mann Men Solbakken «fucker af» fra FCK først til sommeren, og har kontrakt med NFF som landslagstrener fra 2012. Om Drillo ikke tar Norge til EM-sluttspill, starter Ståle i jobben 1. januar 2012.

Blir det EM i Polen og Ukraina, skal Drillo lede Norge til mesterskapet er over.

Flemming Østergaard tror Ståle vil oppføre seg respektfullt overfor Norges fotballforbund uansett hva som måtte dukke opp av tilbud i løpet av det neste året.

- Ståle er en pliktoppfyllende mann og han vil til enhver tid, hvis han ble fristet av en annen klubb, behandle det norske fotballforbundet med verdighet, og ville ikke under noen omstendigheter sette press på dem, sier han.

Det betyr ikke at Don Ø er sikker på at Ståle er norsk landslagssjef om et drøyt år:

- Det har skjedd mye siden han skrev under for Norge, så la oss se hva framtida bringer.

SPILLERNES STÅLE? Lionel Messi danser med russere under tirsdagens møte mellom Barcelona og Rubin Kazan. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
SPILLERNES STÅLE? Lionel Messi danser med russere under tirsdagens møte mellom Barcelona og Rubin Kazan. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer