Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle får 12 på børsen

«Kvelden var nordmannens absolutte mesterverk i FCK-tiden.»

STÅL(E) I BEN OG ARMER? Det var neppe denne ballberøringen fra mandagens trening i Parken som førte Ståle Solbakken til topps på spillerbørsen i begge de to største danske tabloidene i dag.  Foto: Keld Navntoft, AFP/Scanpix
STÅL(E) I BEN OG ARMER? Det var neppe denne ballberøringen fra mandagens trening i Parken som førte Ståle Solbakken til topps på spillerbørsen i begge de to største danske tabloidene i dag. Foto: Keld Navntoft, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De danske avisene er uforbeholdne i sin hyllest av Ståle Solbakken etter at han i går ledet FC København til Champions League-sluttspillet.

Det er første gang i dansk fotballhistorie at et lag kommer videre fra gruppespillet i den gjeveste turneringen i Europa.

Og Ståle belønnes med toppkarakter på spillerbørsen både hos EkstraBladet og B.T. (sporten.dk).

B.T. opererer med en skala som er like vanskelig å forstå for oss nordmenn som det danske tallsystemet, men at 12 er toppscore er vi temmelig sikre på.

Oppdatering: Takk til vår hjelpsomme leser Haakon Nergaard for denne lenken til det danske karaktersystemet, som altså er det samme som B.T. bruker.

«Er en vinner» Og det er to mann som får en tolver: kaptein William Kvist og trener Ståle Solbakken.

«Kvelden var nordmannens absolutte mesterverk i FCK-tiden. Københavnerne var grekerne totalt overlegne,» heter det i begrunnelsen for Ståles toppkarakter.  

Fem spillere får 10 poeng, som så vidt vi vet er nest høyeste. Fire mann får 7, mens tidligere Start-spiller Christian Bolaños bedømmes som svakest med en firer.

EkstraBladet belønner fem av spillerne med 5 av 6 mulige poeng. Bare én mann får toppkarakter der, og det er altså treneren.

«Den sympatiske nordmannen har skrevet dansk fodballhistorie. Han er en vinner og den innstillingen har forplantet seg til spillerne. Det er toppklasse!» lyder begrunnelsen.

«Hele Danmarks FCK» FC København er nå i ferd med å samle fotballnasjonen Danmark bak seg, slik Rosenborg gjorde det i Norge da de hadde internasjonal suksess.

Konserndirektør Søren Bach hos konkurrentene i FC Midtjylland, som ligger på fjerdeplass i Superligaen, gir sine gratulasjoner via klubbens hjemmeside.

- En slik kveld er vi alle københavnere, uansett hvem vi holder med til daglig. FCK har i høst fått samme nasjonale status som Brøndby hadde på starten av 1990-tallet. Så det var hele Danmarks FCK som sikret seg avansement i Champions League. Det kan man bare ta av seg hatten for og gratulere med, sier Bach.

Han sier det ikke er noe problem at FCK virker så overlegne i Danmark nå. Tvert imot må det bare være en inspirasjon for de andre lagene.

- Troppen er god og ærgjerrig, treneren er ung og ambisiøs, organisasjonen er på plass og tilhengerskaren er stor og aktiv. Det kan man være misunnelig på og resignere overfor. Men vi kan også velge å si at vi vil være det første laget som slår FCK i Superligaen denne sesongen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!