Ståle ferdig med DVD-maraton

Har finstudert samtlige Wolves-kamper før avreise til England i morgen.

MANGE TIMER FORAN SKJERMEN: Ståle Solbakken har nå sett samtlige Wolves-kamper fra forrige sesong. Nå reiser han over til England for samtaler med forskjellige personer i klubben.Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
MANGE TIMER FORAN SKJERMEN: Ståle Solbakken har nå sett samtlige Wolves-kamper fra forrige sesong. Nå reiser han over til England for samtaler med forskjellige personer i klubben.Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen reiser Ståle Solbakken til Wolverhampton ganske så mye klokere på hva han har å jobbe med når han tar over manageransvaret i Midlands-byens fotballstolthet foran neste sesong, enn da han ble presentert under en pressekonferanse på Molineux for to uker siden.

De siste dagene har nemlig nordmannen brukt mye tid foran TV-skjermen, hvor han har finstudert DVD-filmer som neppe figurerer på utleietoppen hos den lokale videosjappa hjemme i Hamar: De 38 kampene som ledet til at Wolves havnet på jumboplassen i Premier League.

- Jeg har studert samtlige kamper fra forrige sesong - både før managerbyttet og etter at Terry overtok og de endringene han gjorde. Jeg har også sett nærmere på de tidlige rundene fra ligacupen for å få sett så mye som mulig av de mer uetablerte spillerne, sier Solbakken til expressandstar.co.uk.

Ikke overraskende har 44-åringen funnet mye å sette fingeren på i sine nitidige studier.

- Jeg har sett hva man kunne forvente: Mange gode mønstre, men også mye som kan forbedres. Du kunne se gjennom året at spillerne begynte å henge mer og mer med hodene og at det var for mange individuelle feil, men potensialet er der, og det kan vi bygge videre på, sier Solbakken.

Nå skal han bruke morgendagen og onsdagen sammen med klubbdirektør Jez Moxley for å stake ut en kurs som forhåpentligvis skal lede til en snarlig retur til øverste divisjon.

- Jeg skal over for å snakke med alle jeg trenger å snakke med - støtteapparatet, trenerne, enkelte spillere, Terry Connor og klubbdirektør Jez Moxley. Dette er helt avgjørende for lagplanleggingen videre, for treningskampene og for spillersamtaler. Jeg føler allerede at jeg vet veldig mye mer om laget enn det jeg gjorde bare for noen dager siden, sier Solbakken.