Ståle-fiasko i Aberdeen

FCK knust i Skottland.

Ståle Solbakkens København røk ut av UEFA-cupen etter 0-4-tap for skotske Aberdeen torsdag.

Det som skulle ha vært en begynnelse på et nytt europeisk eventyr i Københavns fotballhistorie ble til et dansk mareritt. En fiasko. Aberdeen tok en fortjent seier og kunne juble for tredjeplassen i gruppe B.

– Annen omgang var ulykksalig, og de scoret på sine to første sjanser. Vi mistet både tro og håp, og gikk opp i limingen. Dette er ikke representabelt for klubben, sa Ståle Solbakken til dansk TV3+.

Etter en målløs og tam førsteomgang ble Jamie Smith den store helten for Aberdeen. Han scoret de to første målene før Mikael Antonsson satte ballen i eget nett. Richard Foster gjorde ydmykelsen komplett med sin 4-0-scoring.

– Selv om vi kommer under med to mål er ikke kampen over. Innsatsen og løpemengden er ok, men vi mister hodet og blottlegger oss totalt. Dermed får de både 3-0 og 4-0, sukket Solbakken.

FCKs Jesper Grønkjær spilte oppgjøret etter å ha vært ute i tre uker med en lårskade. Men den danske landslagsspilleren ble ingen suksess sammen med et lite offensivt København-lag.

(NTB)

KNUSTE DANSKENE: Jamie Smith scoret da Aberdeen sendte Ståle Solbakken og FC København på hodet ut av UEFA-cupen. Foto: AFP/SCANPIX
KNUSTE DANSKENE: Jamie Smith scoret da Aberdeen sendte Ståle Solbakken og FC København på hodet ut av UEFA-cupen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer