Ståle fikk erstatning

Fotballinvalide Ståle Solbakken fikk i forrige uke utbetalt 517000 kroner i forsikringspenger. Men FC København måtte true forsikringsgiganten QBE med rettssak før pengene ble utbetalt.

- Jeg har ikke brukt en kalori på denne saken - jeg var så sikker på at jeg kom til å få pengene mine, sier den tidligere FC København-proffen.

Solbakken fikk hjertesvikt på treningsfeltet til FC København i fjor mars og måtte avslutte fotballkarrieren på dagen. Men QBE nektet lenge å utbetale forsikringssummen for den tidligere landslagsspilleren, fordi de ikke definerte Solbakken som fotballinvalid. For en måned siden tok tålmodigheten slutt i den danske toppklubben.

- Det ble ikke noe av rettssaken. Men klubben måtte true med det - først da valgte de å betale, sier Solbakken.

Også i Norge gir yrkesskadereglene rom for mange mulige tolkninger. Dette vil Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) gjøre noe med. NISO går nå til sak mot Gjensidige NOR Forsikring for å endre de norske yrkesskadereglene. Solbakken støtter utøverorganisasjonens tiltak.

- Jo mer enige partene er, jo lettere er det å få tatt avgjørelser. Trakasseringer og forsinkelser fra forsikringsselskapene er alltid kjedelig, sier Solbakken til Dagbladet.

- Men det bør heller ikke være slik at utøverne kommer for lett til det, slik at de spekulerer i fete forsikringssummer på slutten av karrieren, tilføyer han.

Solbakken er ikke den eneste norske idrettsinvalide fotballproffen som har hatt trøbbel med å få utbetalt yrkesskaderstatning. Frank Strandlis forsikring viste seg ikke å være verdt papiret den er skrevet på. Strandlis arbeidsgiver, Ålborg-klubben AaB, har anlagt sivilt søksmål mot sitt forsikringsselskap Gerling. Der står uenigheten om hvorvidt forsikringsbetingelsene er oppfylt, og om Strandli er så syk som han gir uttrykk for.