TURBULENT UKE: Ståle Solbakken kom til Köln for å jobbe med fotball på fulltid. Denne uka har det handlet om litt mer...Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex Domanski
TURBULENT UKE: Ståle Solbakken kom til Köln for å jobbe med fotball på fulltid. Denne uka har det handlet om litt mer...Foto: SCANPIX/REUTERS/Alex DomanskiVis mer

Ståle gir fyllekjører ny sjanse

Miso Brecko i startelleveren etter 1,6 i promille og 190.000 kroner i bot.

OBERSTDORF (Dagbladet): I ettermiddag spiller Ståle Solbakken og hans Köln en aldri så liten skjebnekamp mot Nürnberg. Med 13. plass i Bundesliga, er laget desperat etter poeng.
 
Matchen spilles etter en turbulent uke. Først ble sloveneren Miso Brecko (27) tatt for fyllekjøring natt til tirsdag. Så havnet assistenttrener Bård Wiggen og visekaptein Sascha Riether i et verbalt slagsmål onsdag.
 
Tumultene endte med at Wiggen plantet en finger i brystkassa på Riether.
 
Trener Solbakken har stått oppreist i stormen — og i dag melder flere tyske medier at han gir fyllekjører Brecko sjansen fra start mot Nürnberg.
 
- Han har fått pengestraff. Han vil også bli straffet av politiet, sier Solbakken ifølge Süddeutsche Zeitung.
 
Flere medier melder at pengestraffen er på 25.000 euro — i underkant av 190.000 norske kroner.
 
Havnet på toglinje Det var i forbindelse med karnevalsfeiring i Köln at Brecko lot det stå til og satte seg bak rattet med 1,6 i promille. Han havnet på ei toglinje, og etterpå ble det stilt spørsmål ved om regelverket må strammes inn overfor spillerne.
 
Solbakken svarte at ingen spillere har noe å gjøre ute til klokka 04.30 på morgenen. Samtidig ønsker han ikke å være en barnehageonkel, og vil fortsette med å praktisere frihet under ansvar.
 
Solbakken har en høy stjerne blant pressefolk som følger Köln tett — selv om alle er enige i at laget har en del å gå på.
 
Skrekken er likevel der gamle regimet til Christoph Daum — Köln-trener fra 2006 til 2009. Han forlangte nærmest at spillerne skulle bukke og neie i hans nærvær. Han var en solkonge som ville skinne på toppen av hierarkiet.
 
Tøff kamp Köln tapte 1-2 hjemme i det omvendte oppgjøret mot Nürnberg, som ligger på plassen bak.
 
- En ny tøff kamp. Nürnberg er fysisk sterke, sa Solbakken til Dagbladet tidligere i uka.
 
Matchstart klokka 15.30 — på en dag der Otto Rehhagels (73) Bundesliga-comeback i Hertha Berlin er den store nyheten.

FYLLEKJØRTE: Miso Brecko var ikke helt edru da han satte seg i bilen tidligere i uka.Foto: SCANPIX/EPA/MARIUS BECKER
FYLLEKJØRTE: Miso Brecko var ikke helt edru da han satte seg i bilen tidligere i uka.Foto: SCANPIX/EPA/MARIUS BECKER Vis mer