Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle har ikke engang råd til FCK-spillere

Får null kroner til Köln-forsterkninger.

GJELDSKLUBB: Ståle Solbakken må antakelig klare seg med spillerne som finnes i FC Köln. Foto:Erik Berglund
GJELDSKLUBB: Ståle Solbakken må antakelig klare seg med spillerne som finnes i FC Köln. Foto:Erik Berglund Vis mer

• Pressekonferansen i Köln: - Jeg beklager at jeg snakker engelsk

(Dagbladet): Ståle Solbakkens jobb i Köln kan gi Norges Fotballforbund opptil 16 millioner kroner. NFF mottar summen som kompensasjon for å slippe Drillos etterfølger ut av kontrakten.

Men det er penger som gjør Kölns klubbkasse enda mer bunnskrapet.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har Solbakkens nye arbeidsgiver mer enn 200 millioner kroner i gjeld, og svaret er klart når sportsdirektør Volker Finke forteller hvor mye penger klubben har satt av til spillerkjøp i sommer.

- Null. Det er slik det er nå. Skal vi i det hele tatt ha muligheten til å forsterke stallen, må vi selge spillere. Det er heller ikke i vår plan, sier Finke til lokalavisa.

Solbakken føler seg ikke ført bak lyset, fikk klar beskjed om prekær økonomi før han sa ja til å gyve løs på jobben 1. juli.

- Jeg har visst det hele veien. Jeg er klar over at jeg ikke har penger til å gå ut og kjøpe spillere. I alle fall ikke til mange millioner, sier Solbakken.

43-åringen har kikket litt på Kölns spillerstall, men ønsker ikke å felle noen dom. Ofte henter trenere spillere fra gamleklubben, slik blir det neppe for Solbakken når han forlater FC København.

- Slik situasjonen er blitt nå, tror jeg også de blir for dyre, sier FCK-sjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media