FORNØYD:  F.C. København-trener Ståle Solbakken. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: F.C. København-trener Ståle Solbakken. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ståle har ventet på tabelltopp i 853 dager

- En velsmurt maskin.

(Dagbladet): Ståle Solbakken (47) kan igjen trekke på smilebåndet av det som skjer i F.C. København. For første gang på 853 dager topper laget tabellen i den danske Superligaen. 1-0-seieren over bunnlaget Hobro søndag satt langt inne, men i det 84. minutt kom den forløsende scoringen.

- Det er viktigere å ligge der (på topp) etter 33 runder. Men forrige søndag var vi åtte poeng bak. Vi har spilt tre hjemmekamper der vi har vært under mentalt press, sier Solbakken, ifølge Ekstra Bladet.

18 poeng Både F.C. København og Midtjylland har 18 poeng etter ni runder, men hovedstadslaget ligger foran på bedre målforskjell. Solbakken har trent København i to perioder. Ifølge Ekstra Bladet er det første gang i Solbakkens andre periode at han nå topper tabellen.

Nordmannen tok på seg ekstra ansvar da han i mai i fjor også fikk oppgavene til sportsdirektør Carsten V. Jensen. Han er derfor både trener og sportsdirektør, eller manager om du vil.

Velsmurt maskin - FCK framstår nå som en velsmurt maskin, og Ståle Solbakken må føle seg godt rustet før København-derbyet søndag, skriver sportsredaktør Allan Olsen i Ekstra Bladet.

København møter Brøndby borte, et lag som ligger på 8. plass. Og det går mot et glohett derby: Ifølge hjemmesida til F.C. København ble lagets 1400 tildelte derbybilletter revet bort på under 40 minutter i løpet av mandagen.