Champions League

Ståle hylles i danske aviser: - Kaster av seg masse respekt

F.C. København imponerte i Champions League. Går inn som seedet lag i Europa League. 

GOD KVELD I BRUGGE: Ståle Solbakken gjør sine saker svært bra med F.C. København. Spørsmålet er om Norge klarer å lokke ham til å bli ny landslagstrener etter Per-Mathias Høgmo. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix
GOD KVELD I BRUGGE: Ståle Solbakken gjør sine saker svært bra med F.C. København. Spørsmålet er om Norge klarer å lokke ham til å bli ny landslagstrener etter Per-Mathias Høgmo. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer

Ståle Solbakken og hans spillere i F.C. København møtes av positive overskrifter når de lander på dansk jord i dag.

I går kveld tok laget en overbevisende 2-0-seier over Club Brugge på Jan Breydel-stadion i Brugge. Det holdt ikke til avansement i Champions League, men FCK går nå inn som seedet lag i del to av Europa League.

Sportsredaktør i Ekstra Bladet - Allan Olsen - er fornøyd med det han har sett av nordmannens lag i høst.

POSITIVE OVERSKRIFTER: Ekstra Bladets team var fornøyd med det de så av F.C. København på Jan Breydel-stadion i Brugge i går kveld. 
POSITIVE OVERSKRIFTER: Ekstra Bladets team var fornøyd med det de så av F.C. København på Jan Breydel-stadion i Brugge i går kveld.  Vis mer

- Ståle Solbakkens arbeid i Champions League med dette FCK-mannskapet kaster av seg masse respekt. FCK var nemlig med i samtlige kamper og defensivt/organisatorisk var det til fem av seks stjerner, slår Olsen fast i spaltene i dag.

FC Klasse

Han antyder at utlandet - nei, ikke Danmark - atter en gang har lagt merke til Solbakkens resultater i Europa.

- FC Klasse, skriver Ekstra Bladet på reportasjeplass i dag.

Leicester og Porto går videre fra gruppa med henholdsvis 13 og 11 poeng. Men det skjer med helt andre budsjetter enn hva F.C. København (9 poeng) må forholde seg til.

Solbakken har sett på seg selv som «proletariatets mann», men det holdt ikke til videre eventyr i Champions League.

På høyde

Det at F.C. København har vært fullt på høyde med motstanderne - også regjerende Premier League-mester Leicester - er det som gir tro på framtida.

- Personlig vil oppgjørene mot Leicester for meg stå tilbake som de ergerligste. Det var i dem F.C. København skulle ha spilt seg videre fra gruppa, skriver sportssjef i BT, Morten Crone Sejersbøl.

F.C. København leder den danske serien med elleve poeng på Brøndby.

Europa League starter opp igjen i februar.

champions League, gruppe D
Leicester64117-613
Porto63219-311
FC København62317-29
Club Brugge60062-140