Ståle kalte danske journalister «neandertalere»

Gjorde som Maradona - angrep kritikerne i seierens time.

FEIRET MED FANSEN: Ståle Solbakken løp over banen for å feire og juble med fansen da plassen i Champions League var sikret. Men på pressekonferansen seinere på kvelden var han sint. Verst gikk det ut over B.T.s fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FEIRET MED FANSEN: Ståle Solbakken løp over banen for å feire og juble med fansen da plassen i Champions League var sikret. Men på pressekonferansen seinere på kvelden var han sint. Verst gikk det ut over B.T.s fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Da plassen i Champions League var sikret etter 1-0 mot Rosenborg, kastet FCK-trener Ståle Solbakken seg ut i en vill seiersdans i Parken.

Dermed ventet de utsendte reporterne seg en smørblid Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Men akkurat som Diego Maradona gjorde da VM-plassen var sikret, brukte Solbakken anledningen til å ta igjen på sine kritikere.

Da han ble spurt hva som skjedde i det dommeren blåste av, svarte Norges neste landslagssjef:

- Da skjedde det at jeg visste at jeg kunne sitte her helt rolig og svare på spørsmålene fra neandertalerne i dansk presse, som i B.T., som sikkert har en dårlig dag på jobben i dag. Noen håper det skal bli en fiasko hele året, slik at de får noe å skrive om, sa Solbakken.

- Null respekt Han henvendte seg direkte til tabloiden B.T.s fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl, mannen som skrev at det ville være en fiasko om FC København røk ut mot en norsk motstander.

Solbakken fortalte at han hadde fulgt trekningen på B.T.s nettsider, og at Crone Sejersbøl brukte ordet «fiasko» åtte minutter etter at det var klart at Rosenborg var motstanderen.

- Ikke få meg til å tro at du i løpet av åtte minutter, du som kjenner fire spillere på Real Madrid, vet hvordan Rosenborg spiller og hva det er. De har hatt 37-38 kamper på rad uten tap. Du har null respekt for mitt lag, og du har null respekt for Rosenborg sitt lag, sa Solbakken.

B.T.-skribenten ba om å få stille et spørsmål, men fikk da beskjed fra Solbakken om at det ikke var aktuelt.

Deretter ble Ståle spurt av en norsk reporter om hvorvidt kritikken fra danske medier har motivert ham.

- Nei, overhodet ikke. Men jeg synes det er godt for noen av spillerne mine som ikke har vært ute en vinternatt før. Det er viktig for meg å beskytte spillerne. Når de har vært gjennom dette noen ganger, har de på en måte brutt den barrieren og er ferdig med det.

- Venner igjen Først da pressekoferansen var i ferd med å bli rundet av, henvendte Solbakken seg igjen til Crone Sejersbøl:

- Morten, nå er vi venner igjen - still spørsmålet ditt.

B.T.-redaktøren husket ikke lenger hva han hadde tenkt å spørre om, men det ble en kort diskusjon mellom ham og Solbakken i en mer neddempet tone.

- Jeg er ikke langsint, sa Solbakken.

- Godt forhold De to hadde også en heftig debatt om dette i Trondheim i forkant av det første møtet mellom RBK og FCK. Likevel mener Morten Crone Sejersbøl at han har et godt forhold til Ståle Solbakken.

- Det beste jeg vet med Ståle, er at han er utrolig ærlig. Det er ingen selvfølge i dagens fotballverden. Jeg synes også han er morsom og intelligent, sier han.

- Men neandertaler var et sterkt ord?

- Ja, det er sterkt. Men hvis Ståle ser etter, vil han se at jeg går helt oppreist, sier Crone Sejersbøl som også påpeker at han er langt høyere enn neandertalerne trolig var.

- Jeg tror jeg har et godt forhold til Ståle. Jeg vil kanskje tro at han ikke synes min fotballkunnskap er så faglig sterk, men det ser jeg heller ikke på som min rolle. Jeg setter stor pris på at han gir sin mening til kjenne. Jeg har lansert Ståle Solbakken som dansk landslagssjef, og sagt at det ville vært en gave til dansk fotball, sier fotballredaktøren.

FIASKO: Ståle Solbakken mener det var respektløst av Morten Crone Sejersbøl å skrive det ville være en fiasko om FCK ikke slo ut RBK. Faksimile: sporten.dk
FIASKO: Ståle Solbakken mener det var respektløst av Morten Crone Sejersbøl å skrive det ville være en fiasko om FCK ikke slo ut RBK. Faksimile: sporten.dk Vis mer