Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ståle kan ringe dersom han trenger språkråd

Det sier Solbakkens tysklærer fra ungdomsskolen.

MÅ LÆRE SEG TYSK: Ståle Solbakken blir ny trener for FC Köln. Nå har han startet å ta tysktimer. Foto:Erik Berglund
MÅ LÆRE SEG TYSK: Ståle Solbakken blir ny trener for FC Köln. Nå har han startet å ta tysktimer. Foto:Erik Berglund Vis mer

(Dagbladet:) 1. juli overtar Ståle Solbakken trenerjobben i tyske FC Köln. Solbakken, som selv var proff i Danmark og England, har allerede lovet at han skal prioritere å lære seg det tyske språket fram til han møter spillerne på trenerfeltet.

Torsdag var han på sin første tysktime siden 80-tallet.

- Jeg snakker kun skoletysk, og som mange vet er det lenge siden jeg gikk på skolen, sa Solbakken til Dagbladet da han var på Gardermoen for å forklare hvorfor han takket ja til Köln.

At han valgte tysk fotball framfor det norske landslaget skapte reaksjoner. Grue-mannens tidligere tysklærer fra ungdomsskolen synes valget var helt greit.

- Ståle var flink i tysk og jeg tror han lærer seg språket raskt. Han får bare ringe, så kan jeg gi ham noen råd, sier Johan Berlin til Glåmdalen.

Tysklæreren med det treffende etternavnet var Solbakkens lærer ved Grue ungdomsskole. Til lokalavisa sier Berlin at hans tidligere elev har et godt språkøre.

Solbakken selv mener Berlin overdriver i den rosende omtalen.

- Jeg var mer opptatt av andre ting enn tysk da jeg var skoleelev, men jeg er mer klar for å lese tysk nå, sier Solbakken til Glåmdalen, og spør samtidig etter telefonnummeret til Berlin.

- Han var en ressurssterk type, jobbet strukturert og tok tilbakemeldinger. Jeg har fulgt nøye med karrieren til Ståle. Det er fantastisk å se at han lykkes, og jeg ønsker ham lykke til i Köln, sier Johan Berlin.

MYE FOLK: Ståle Solbakken presenteres som ny trener for FC Köln. Foto:Erik Berglund
MYE FOLK: Ståle Solbakken presenteres som ny trener for FC Köln. Foto:Erik Berglund Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media