Ståle ladet opp til Barca med «tidenes kamp»

- Sjeldent høyt nivå.

CHAMPIONS LEAGUE-TOPP: Ståle Solbakkens menn topper Champions League-gruppa foran Barcelona. Onsdag møtes de på Camp Nou. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/SCANPIX
CHAMPIONS LEAGUE-TOPP: Ståle Solbakkens menn topper Champions League-gruppa foran Barcelona. Onsdag møtes de på Camp Nou. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): FC København - OB 5-0.

Ståle Solbakkens menn ladet opp til onsdagens Champions League-dyst mot Barcelona på beste mulige vis.

FCK høvlet over OB til det bare var fliser igjen av fynsboerne.

Med femmålsseieren reiser københavnerne til Camp Nou med stor selvtillit. Det holder sjelden med bare selvtillit mot Barcelona, men det er greit å ha det i bånn.

- Sjeldent høyt nivå Solbakken mener søndagens prestasjon er den beste FCK har levert i den danske eliteserien i løpet av hans tid i klubben, ifølge Sporten.dk.

- Dette er den beste superligaprestasjonen vi noen sinne har levert. Vi spiller på et sjeldent høyt nivå og da kan man ikke annet enn å strekke armene i været og applaudere spillerne, sier hedmarkingen til TV3+.

Etter 12 seriekamper har «Løvene» et gigantisk forsprang. Det er 13 poeng ned til Midtjylland på 2. plass, som riktignok har spilt en kamp mindre.

- Suksessen vår handler hard jobbing på treningsfeltet, litt flaks og en rekke stabile prestasjoner fra spillerne, sier Solbakken.

Topper foran Barca Hovedstadslaget har åpnet like bra i Champions League som hjemme i Danmark. De har slått Rubin Kazan hjemme og Panathinaikos borte. Seks poeng og full pott er faktisk bedre enn Barca - som står med fire.

Katalanerne er likevel store favoritter på onsdag. Dansk poeng vil gi gjenklang i hele Europa.

- Vi taper kanskje for Barcelona, men la oss nå se, sier Solbakken og smiler lurt.

Den tidligere Start-spilleren Christian Bolanos understreker overfor klubbens hjemmeside at Barca-utfordringen blir noe helt annet enn å møte Atle Roar Håland og Espen Ruuds OB. For følgende er jo et lite understatement:

- Dette var en perfekt oppladning til Barcelona-kampen, som blir en helt annen kamp.

TØFFERE: Tidligere Start-spiller Christian Bolanos regner med tøffere motstand mot Barcelona enn de fikk mot OB. Det får han nok rett i. Foto: ORESTIS PANAGIOTOU/EPA
TØFFERE: Tidligere Start-spiller Christian Bolanos regner med tøffere motstand mot Barcelona enn de fikk mot OB. Det får han nok rett i. Foto: ORESTIS PANAGIOTOU/EPA Vis mer