Køln20110705

SNART FERDIG? Ståle Solbakken har gitt Köln tidenes dårligste bundesligastart med to tap og 1-8 i målforskjell. Foto: Erik Berglund
Køln20110705 SNART FERDIG? Ståle Solbakken har gitt Köln tidenes dårligste bundesligastart med to tap og 1-8 i målforskjell. Foto: Erik BerglundVis mer

Ståle lanseres som Danmark-sjef

Må bare få sparken i Köln først.

(Dagbladet): Etter bare to kamper i bundesligaen er Ståle Solbakkens framtid som trener i Köln et hett tema.

Også i det danske fotballforbundet (DBU), skriver den danske avisa B.Ts nettsted, Sporten.dk.

Ifølge sportsnettstedet følger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen nøye med på hva som skjer i Tyskland, med tanke på at Danmark trenger en avløser for Morten Olsen etter EM neste sommer.

Tidligere FCK-trener Solbakken skal nå være en het kandidat, på ei liste med to-tre navn, dersom han plutselig blir arbeidsledig. For DBUs del skal det skje helst før februar.

Det tas for gitt at Norge ikke lenger er interesserte i treneren som fikk opphevet sin kontrakt med NFF i mai.

- Trenermarkedet forandre seg hele tiden, med tre-seks måneders intervaller. Ja, noen ganger fra uke til uke. Vi er oppmerksomme på hva som skjer omkring og hvilke trenere som realistisk kan være ledige på markedet når vi snakker 1. juli 2012, sier Stjerne Hansen.

Ifølge B.T vurderes også Michael Laudrup og Troels Bech som Olsen-erstattere, det er tvil om DBU har råd til store navn som Ruud Gullit og Louis van Gaal.

- Vi har is i magen mens vi søker etter den helt riktige løsningen for oss, sier DBU-sjefen.

Is i magen er ikke vanlig i FC Köln og i tyske presse blir den tidligere Hamkam-treneren nå også latterliggjort for språket.

- Etter lørdag ettermiddag føler vi med FC-proffene, for vi journalister forstår ham heller ikke. Tysken til denne treneren er i beste fall mulig å forstå i fragmenter, skrev Der Westen-kommentator Ralf Wilhelm i går.

SISTE DANS: Morten Olsen håper å avsluttet sin landslagstrenerkarrieren med EM-sluttspill neste sommer. Da er det slutt. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
SISTE DANS: Morten Olsen håper å avsluttet sin landslagstrenerkarrieren med EM-sluttspill neste sommer. Da er det slutt. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer