Ståle legger opp

Ståle Solbakken sier farvel til fotballen etter hjertestansen. - Jeg må dessverre gi meg, og det er trist, sier Solbakken.

Solbakken har vært gjennom en rekke undersøkelser den siste tiden. Han har holdt muligheten åpen for et comeback, men da måtte han få grønt lys av legene. Det fikk han ikke.

- Det er vanskelig å akseptere, at man skal gi seg, men legene kan ikke godta at jeg fortsetter, sier Solbakken på dagens pressekonferanse.

- Hjertefeilen kan ikke ordnes, og det er for stor usikkerhet forbundet med det. Jeg har et ansvar overfor mot- og medspillere og publikum, sier Solbakken.

Solbakken ble rammet av hjertestans på trening for to måneder og har siden fått fastslått at han lider av hjertesykdommen RAVD.

- FC København har tatt Ståle Solbakkens beslutning til etterretning. Vi beklager at en så dyktig fotballspiller ikke får lov til å avslutte sin karriere i klubben med en hundre prosent innsats på banen, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Nå skal han ha litt fred og ferie, og deretter vil vi sette oss sammen og snakke om hans framtid, sier FCKs sportdirektør Niels-Chr. Holmstrøm.

  • FC København melder i dag at de har erstatteren for Solbakken klar allerede. Danske Carsten Fredgaard blir kjøpt fra engelske Sunderland.
SLUTT:</B> I dag ble det definitivt klart at Ståle Solbakken ikke gjør comeback som fotballspiller.<KUR>Foto: SCANPIX