RADIOSTASJON MELDTE MISNØYE: Ståle Solbakken ble konfrontert med meldinger om misfornøyde spillere etter kampslutt mot Millwall i går kveld. Her dirigerer han spillerne under kampen mot Peterborough i høst. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
RADIOSTASJON MELDTE MISNØYE: Ståle Solbakken ble konfrontert med meldinger om misfornøyde spillere etter kampslutt mot Millwall i går kveld. Her dirigerer han spillerne under kampen mot Peterborough i høst. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

Ståle måtte svare på rykter om spilleropprør

Wolves har stupt 15 plasser på tabellen.

• Wolverhampton - Millwall 0-1: «I morgen tidlig får du sparken»

(Dagbladet): Ståle Solbakken prikket inn to verstenoteringer for Wolverhampton i går kveld.

Ikke siden 1991 har Wolves opplevd å gå ni kamper uten seier i den neste øverste divisjonen i England.  Og ikke siden januar 2007 har det kommet færre tilskuere på en Wolves-kamp på Molineux enn gårsdagens 18 174.

Metoder Wolves har ramlet fram 3. til 18. plass på tabellen i løpet av fem uker, og etter full tid i går fortalte nordmannen at han ikke tenker på sparken.

I samme intervjusekvens ble 44-åringen konfrontert med opplysninger fra BBC Radio West Midlands: Lokalradiostasjon hevder Wolves-spillere har klaget til styret på Solbakken, fordi metodene hans ikke fungerer.

Solbakken avviste påstanden tvert, han sa han ville merket det hvis det var noe galt på treningsfeltet.

- Spillerne støtter meg, helt klart, sa Solbakken seint i går.

- Ikke sant Det inntrykket har også sportskommentator Martin Swain i lokalavisa Express and Star.

- Det er ikke sant at spillerne har gått bak ryggen hans. Det kom fra lokalradiostasjonen, men spillerne benekter det og styret benekter det. Spillerne ville sagt det til oss hvis det stemte, sier Swain til Dagbladet.

- Lokalradioen holder på med innringingsprogram, og vil ha reaksjoner fra lytterne. De hisser opp folk, dette er typisk når resultatene er dårlige.

Dessuten tror Swain at også Solbakken ville fått det med seg dersom det ulmet i troppen.

- Solbakken hadde ikke trengt å lyve om noe slikt, han har vært mer åpen om andre ting. Han er åpen og ærlig om vanskelighetene sine, og om alt han har gjort feil. Han skjuler ingenting, og det settes pris på av oss i media, sier Swain.

Kidnapper spillere Selv skriver Swain i en analyse i dag at Solbakken må finne de som «kidnapper» spillerne hans når de forlater garderoben etter pausen, og i stedet sender ut 11 bedragere på banen.

I går ble Wolves-laget klappet inn etter 45 minutter, og buet ut etter 0-1 etter 90 minutter.

- Det har vært sånn hele sesongen, de har vist mye lovende før pause. Men de scorer ikke målene som fotballen fortjener. Så blekner laget i annen omgang, og motstanderne utlikner eller vinner kampen.

STØTTER SOLBAKKEN: Martin Swain tror Wolves har avskrevet årets sesong med tanke på opprykk, og gir Solbakken tid til å snu trenden. Foto: Privat
STØTTER SOLBAKKEN: Martin Swain tror Wolves har avskrevet årets sesong med tanke på opprykk, og gir Solbakken tid til å snu trenden. Foto: Privat Vis mer

På tross av dårlige resultater tror ikke Wolves-eksperten at Solbakken sitter utrygt.

- For øyeblikket stoler Wolves-styret på Solbakken. Han trenger bare seiere for å holde kritikerne unna. Og fansen ønsker at han skal få suksess, de forstår hva klubben vil gjøre på lang sikt. Men hvis nedrykkssonen kommer for nær, og de ikke vinner noe særlig før jul, da blir det vanskeligere for Wolves, sier Swain.

Swain påpeker at Wolves-ledelsen i gårsdagens kampprogram skrev at Wolves er inne i en overgangssesong, og dermed signaliserer ekstra tålmodighet med tanke på opprykk til Premier League.

Intelligent - Solbakken er helt klart intelligent, og veldig forskjellig fra sin forgjenger. Spillerne er ikke vant til stilen hans ennå, men de sier pene ting om han. Det er varme der. De prøver å gjøre det han vil, og alle vet at det ikke er lett. Det er ingen som har gitt opp Solbakken, sier Swain.

Han er ikke enig med Midlands-avisa Shropshire Star, som mener Wolves-supporterne nå setter spørsmålstegn ved om Solbakken er rett mann.

- I nær framtid er Solbakken ikke i fare, men han må vinne noen fotballkamper. Det må sies til forsvar av Solbakken at lagets beste spillerne så langt har vært hans signeringer, sier Swain.

Wolves neste kamp er mot Bristol City, som har tapt ni av sine ti siste kamper.

- Bristol City er på bunnen, men de dro til Middlesbrough i forrige uke og vant 3-1. Det var ikke som forventet, men det er typisk for denne divisjonen. Ståle trenger en seier og en god kamp. Mest en seier, slik at ting roer seg, sier Swain.