SITTER PÅ OPPSIGELSE: Men det ser ikke ut til at Ståle Solbakken lar det komme i veien for sin trenergjerning i FCK. Nordmannen styrer mot nok et seriegull. Foto:  REUTERS/Jean-Paul Pelissier
SITTER PÅ OPPSIGELSE: Men det ser ikke ut til at Ståle Solbakken lar det komme i veien for sin trenergjerning i FCK. Nordmannen styrer mot nok et seriegull. Foto: REUTERS/Jean-Paul PelissierVis mer

Ståle med stø kurs mot nytt seriegull

FCK stikker fra i toppen.

|||

FC København har fått en luke på seks poeng ned til Odense. Det betyr at Ståle Solbakkens lag er på vei mot det danske seriegullet.

I påsken vant FCK enkelt 3-0 borte mot Nordsjælland, mens hovedutfordrer OB måtte nøye seg med 0-0 hjemme i toppkampen mot Esbjerg.

- Det er svært vanskelig ut, iallfall om vi snakker om førsteplassen, medgir OB-trener Lars Olsen.

Backene Zdenek Pospech og Oscar Wendt ordet tomålsledelse for FCK før brasilianeren Cesar Santin avsluttet tremålstriumfen mot Nordsjælland.

Solbakken vil ikke snakke om gull, men nordmannen var tydelig fornøyd da han snakket med pressen etter kampen.

- Det er fortsatt mye som kan gå galt, men mye tyder på at vi spiller i Europa neste sesong, og det er det som er målsettingen, sa Solbakken.

Mye skal gå galt dersom FCK feiler i innspurten.

Åtte kamper gjenstår før den danske eliteserien er ferdigspilt. For Solbakken vil det passe å feire seriegull i 33. og siste runde mot Sønderjyske. Den kampen spilles nemlig 16. mai - dagen før den norske nasjonaldagen.

Solbakken overtar som norsk landslagssjef når Egil Olsen er ferdig med sin andre periode i sjefsstolen i 2012. (©NTB)