Ståle mener RBK er blitt villere

Men han er fortsatt like lite glad i dem.

FCK-OFFENSIV: Ståle Solbakken varsler at FCK ikke skal legge seg bakpå og vente på Rosenborg i morgen kveld. Han tror det kan bli målrikt på Lerkendal.
FCK-OFFENSIV: Ståle Solbakken varsler at FCK ikke skal legge seg bakpå og vente på Rosenborg i morgen kveld. Han tror det kan bli målrikt på Lerkendal.Vis mer

|||LERKENDAL (Dagbladet): Ifølge RBK-midtstopper Kris Stadsgaard liker FCK å se på seg selv som Nordens største lag. Det er nok mange trøndere uenig i, med tanke på Rosenborgs 11 sesonger i Champions League.

Københavnerne har bare én deltakelse å vise til, men de har vært jevnlig i gruppespillet i Europa League/UEFA-cupen de siste åra.

FCK-trener Ståle Solbakken er smådesperat etter en ny, norsk skalp nå, av to grunner: De gikk glipp av Champions League etter et forsmedelig nederlag på Kypros for ett år siden - og dessuten elsker han å slå Rosenborg.

For overlegne - Jeg har aldri vært noe glad i Rosenborg, men samtidig har jeg ingen onde følelser. Jeg har jo spilt med noen flotte rosenborgere på landslaget, men det blir litt sånn når en klubb er så overlegne som de var da jeg spilte i Lillestrøm, sier Solbakken.

I forkant av den nordiske superduellen - hvor første akt er på Lerkendal i morgen kveld - har det også vært mye snakk om trenerduellen. Legenden Nils Arne Eggen mot den kommende landslagssjefen.

- Dette skal jo bli hans siste høst med Champions League-hymnen, men den skal de få slippe å høre i Trondheim i år, sier Solbakken.

Selvsikkert, men han skynder seg også - når han få sjansen - til å understreke at Rosenborg er en motstander han og spillerne har stor respekt for.

- Jeg tror vi får se to klasssikere av noen kamper. Det er to jevnbyrdige lag som er vant til å vinne. Dette blir neppe avgjort før langt ut i kampen i Parken neste uke.

Stor prestisje Solbakkens trenerkarriere i København har vært en stor suksessferd. Han har ført dem til fire seriemesterskap, én cuptriumf og en Royal League-seier. I 2006 ledet han FCK til Champions League for første gang.

Sju poeng var derimot ikke nok til avansement, men det ble to lystige kvelder i den danske hovedstaden da Celtic og Manchester United ble slått i Parken.

- I utgangspunktet vil uavgjort med ett mål, eller et bedre resultat, være en god prestasjon på bortebane i Champions League. Jeg tror vi får se to lag som vil score og kan score, sier Solbakken.

Han innrømmer uten problemer at det for ham personlig vil være tungt å bære et tap for trønderne.

- Prestisjemessig vil det være verre å bli slått ut av et norsk lag for min del.

Mer risiko Ståle Solbakken har kontrakt med FCK til 2012. Da blir han norsk landslagssjef. Da overtar han for vikartrener Drillo - og i mellomtida kan han altså ødelegge Nils Arne Eggens drøm om en siste dans med Europas ypperste.

Fra den danske hovedstaden har Solbakken sett et mer offensivt RBK under Eggens ledelse.

- De setter mer fart framover nå og spiller med større risiko. De er blitt litt villere. De har mange styrker, men også noen svakheter vi må prøve å utnytte.

Solbakken har lidd en del sviende nederlag med Lillestrøm og HamKam på Lerkendal.

I morgen kveld kan han få en oppreisning.

TILBAKE: Ståle Solbakken har oftere tapt enn vunnet på Lerkendal. Den statistikken ønsker han å pynte på nå.
TILBAKE: Ståle Solbakken har oftere tapt enn vunnet på Lerkendal. Den statistikken ønsker han å pynte på nå. Vis mer