TOK TYNTOGET: Her, utenfor doen på et tog i Tyskland, måtte Ståle Solbakken forklare FC Kölns fans hvorfor laget de bruker tusenvis av euro på å støtte, sliter på tabellen. Foto: Eduard Bopp
TOK TYNTOGET: Her, utenfor doen på et tog i Tyskland, måtte Ståle Solbakken forklare FC Kölns fans hvorfor laget de bruker tusenvis av euro på å støtte, sliter på tabellen. Foto: Eduard BoppVis mer

Ståle oppsøkt av Köln- fans ved togtoalett

Fikk høre at spillerne opptrådte «som jenter».

OSLO/KÖLN (Dagbladet): Her forteller en gruppe Köln-supportere Ståle Solbakken at spillerne hans opptrådte «som jenter» i tapet mot Nürnberg lørdag ettermiddag.

Solbakkens Köln hadde tapt 1-2 mot bunnrival Nürnberg, da den hardt pressede nordmannen fikk sitt pass påskrevet.

Köln-laget tok nemlig samme tog tilbake som flere av supporterne, og det var da Solbakken skulle på do at han måtte forklare seg for skuffede fans.

- Jeg skulle på do da flere av supporterne ropte på meg. De ville prate litt om kampen, og det var ikke noe problem for min del, sier den tidligere HamKam- og FCK-bossen til Dagbladet.

Solbakken snakket med supporterne i rundt ti minutter av den drøyt tre timer lange togturen fra Nürnberg til Köln. Han fikk blant annet høre at supporterne forventet bedre innsats fra Köln-spillerne.

- Supporterne var litt sinte, de bruker tross alt masse penger på å reise til bortekampene. Lørdag syntes de Köln-laget spilte som jenter, sier den tyske fotografen Eduard Bopp som har tatt bildet på denne siden.

Slakter spillerne Selv om Solbakken måtte forklare seg for supporterne, synes han samtalen var konstruktiv.

- De mente vi var litt slappe i førsteomgang mot Nürnberg, og etterlyste at spillerne opptrer med hjertet litt mer utpå drakta. Men de var fornuftige gutter og stemningen var god, sier Solbakken.

Bopp forteller at også supporterne var fornøyde med møtet med Köln-sjefen.

- De er store fans av Ståle, men ikke så store fans av spillerne. De vil ikke ha spillere som bare ønsker seg penger, sier Bundesliga-fotografen til Dagbladet.

Togmøtet var altså av den triveligere sorten for Solbakken.

Situasjonen i klubben er imidlertid i ferd med å bli tøffere enn noen gang for nordmannen. Köln har nå fem tap på de siste seks kampene, og har bare seks poeng ned til nedrykksstreken.

Skadetrøbbel Solbakken innrømmer at situasjonen er utfordrende.

TAP I BÅNN: Kölns Sascha Riether var i klammeri med Ståle Solbakkens assistent, Bård Wiggen forrige uke, likevel fikk han starte mot Nürnberg. Foto: EPA/DAVID EBENER
TAP I BÅNN: Kölns Sascha Riether var i klammeri med Ståle Solbakkens assistent, Bård Wiggen forrige uke, likevel fikk han starte mot Nürnberg. Foto: EPA/DAVID EBENER Vis mer

- Vi har tapt fire av de fem kampene etter jul, men vi har vært solide i tre av dem, så sånn sett er det ingen grunn til å krisemaksimere. Vi har ikke vært gode i de to siste, men hovedgrunnen til det er alle skadene og suspensjonene vi har måttet leve med, sier han.

- Hvordan skal dere snu trenden?

- Hvis vi kommer gjennom de neste ukene, så skal vi klare å sanke nok poeng til å unngå nedrykk.

- Frykter du med andre ord at du ikke er Köln-trener om noen uker?

- Nei, jeg vil ikke si det sånn, men vi tar én kamp av gangen. I Bundesliga er det sånn at nesten alle klubber under midten av tabellen er «i krise», men i Köln er krisa ekstra stor.

Mentalt overskudd Førstkommende lørdag møter Köln sjetteplasserte Bayer Leverkusen til lokalderby. Solbakken håper selvfølgelig på tre poeng, men er usikker på hva slags lag han kan stille.

- Vi får ta en opptelling mot slutten av uka. Vi har to spillere i karantene og tre-fire stykker skadet, så vi får se. Tar vi tre poeng, får vi i hvert fall et mentalt overskudd og litt pusterom framover, sier han.

Og som om det ikke var nok som skjedde: Det årlige karnevalet i Köln feires denne uka, og Solbakken forteller at byen står på hodet.

- Nå er det enda sykere enn vanlig her, sier han.

TUNGT: Solbakken står med fire tap på de siste fem kampene etter vinterpausen i bundesligaen. Her fra bortekampen lørdag. Foto: EPA/DAVID EBENER
TUNGT: Solbakken står med fire tap på de siste fem kampene etter vinterpausen i bundesligaen. Her fra bortekampen lørdag. Foto: EPA/DAVID EBENER Vis mer