Ståle på høyde med Ferguson og Mourinho

FCK-trenerens attest til seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gårsdagen ble en ny festdag for FCK-trener Ståle Solbakken. 1-0-seieren borte mot Brøndby gjør at FCK kunne feire et nytt seriemesterskap, selv om det gjenstår fire kamper av sesongen.

I Danmark har Solbakken allerede blitt sammenlignet med nasjonalikonet Michael Laudrup hva gjelder status og popularitet.

Selv mener nordmannen at han kunne tålt sammenligningen med trenergiganter som Sir Alex Ferguson og José Mourinho - dersom de hadde konkurrert på like vilkår.

- Jeg tror faktisk jeg ville vært en bedre trener, hvis markedskreftene ikke spilte inn. Jeg ville være bedre hvis alle trenerne i en liga før hver sesong fikk tildelt en spillertropp, og så var det bare å gå i gang, sa Solbakken i en sjeldent frisk uttalelse til Jyllands-Posten i forkant av kampen mot Brøndby.

Og fastslo:

- Hvis jeg, José Mourinho, Erik Hamrén (Aalborg-trener), Alex Ferguson og Ove Christensen (Vejle-trener) fikk helt jevnbyrdige spillertropper til rådighet og de samme mulighetene, så ville det være fordel meg.

Tror på seg selv

Overfor Dagbladet.no mener står Solbakken fast ved at han kunne utfordret Mourinho og Ferguson, forutsatt at utgangspunktet var likt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer