Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle så Köln-kamper i 27 timer

Mens Tysklands største avis beskyldte ham for ferielatskap.

HAR GJORT HJEMMELEKSA: Ståle Solbakken har ikke ligget på latsida i ferien, men blant annet brukt tiden på å se 18 Köln-kamper på DVD. Foto: AFP PHOTO    PATRIK STOLLARZ
HAR GJORT HJEMMELEKSA: Ståle Solbakken har ikke ligget på latsida i ferien, men blant annet brukt tiden på å se 18 Köln-kamper på DVD. Foto: AFP PHOTO PATRIK STOLLARZ Vis mer

(Dagbladet): 14. mai ble Ståle Solbakken ansatt som ny trener i Köln.

Søndag hilste han på de fleste av spillerne for aller første gang, men på det tidspunktet hadde nok Solbakken allerede rukket å danne seg et inntrykk av de fleste av dem.

Nordmannen har nemlig ikke ligget på latsida i ferien sin - slik den tyske storavisa Bild nærmest mistenkte ham for å gjøre - men brukt mye av tida på å gjøre seg kjent med spillermateriellet i sin nye klubb.

I et intervju med nettopp Bild i dag forteller Solbakken at han har sett 18 Köln-kamper i sin helhet. Om noen skulle tvile på dedikasjonen.

Førsteinntrykket er oppløftende.

- Det er veldig godt. Jeg har sett mange DVD'er på ferie, og kikket på 18 kamper i full lengde. Nå må jeg selvsagt gjøre meg bedre kjent med spillerne. Jeg vil sette meg ned med hver enkelt i løpet av uka og snakke med dem, sier Solbakken.

Da han første gang ble presentert som Köln-trener beklaget han at han snakket engelsk, og lovet å lære seg tysk med det aller første.

Under sin første trening i går foregikk dialogen på en blanding av tysk og engelsk.

- Hvor god er egentlig tysken din nå?

- Fotballtysken min er ikke så verst. Jeg forstår veldig mye. Men selvfølgelig må jeg lære språket bedre. Med spillerne forsøker jeg å snakke tysk, selv om jeg er nødt til å bruke noen engelske ord.

Solbakken har ennå ikke hilst på lagets største stjerne, Lukas Podolski. Han og to andre landslagsspillere slutter seg først til resten av troppen neste uke.

De gutta blir meget viktigte å få i gang for nordmannen, for allerede før ansettelsen fikk han beskjed om at det finnes lite penger til forsterkninger.

- Volter Finke (sportsdirektør) og jeg har samme oppfatning av situasjonen. Hver overgang blir et spørsmål om penger, og dessverre har vi ikke mye av det i Köln. Vi gjør alt for at stallen skal være så god som mulig, sier han.

På spørsmål om han kommer til å hente noen fra Skandinavia, svarer Solbakken med et smil:

- Spillere fra Skandiavia er veldig dyre! Stuttgart har for eksempel betalt mye for min gamle kaptein (William) Kvist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media