Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Sandbech tok Norges første medalje

Tok historisk sølv i snowboard slopestyle.

 ÅPNET KONTOEN:  Ståle Sandbech ga Norge en flott åpning på OL i Sotsji, etter at han tok sølv i snowboard slopestyle. Amerikanske Sage Kotsenburg tok gullet, mens Mark McMorris fra Canada tok bronsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÅPNET KONTOEN: Ståle Sandbech ga Norge en flott åpning på OL i Sotsji, etter at han tok sølv i snowboard slopestyle. Amerikanske Sage Kotsenburg tok gullet, mens Mark McMorris fra Canada tok bronsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ståle Sandbech innfridde forventningene og ga Norge en perfekt åpning på OL i Sotsji.

20-åringen sikret sølv i mennenes slopestyle finale lørdag formiddag.

Sage Kotsenburg fra USA scoret hele 93,5 i første run, og den poengsummen ble stående som finalens beste.

Mark McMorris fra Canada tok bronsemedaljen.

Dagens medaljer er historiske, siden det er første gang at snowboard slopestyle står på OL-programmet.

Bråten misset Ståle Sandbech og Gjermund Bråten var norges håp i mennenes slopestylefinale i Sotsji lørdag formiddag.

 FORNØYD:  Ståle Sandbech var tydelig fornøyd og jublet etter sitt andre run i  Rosa Khutor ekstrempark.  Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
FORNØYD: Ståle Sandbech var tydelig fornøyd og jublet etter sitt andre run i Rosa Khutor ekstrempark. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Begge nordmennene misset i landingen på det første hoppet, og ingen av de greide å sette den triple corken som de forsøkte på.

I andre run endte det med tryn for Gjermund Bråten i forsøket på å sette samme triks, og dermed var 23-åringen ute av medaljekampen.

Men 23-åringen var likevel fornøyd. For i desember falt hallingdølen på trening i USA og endte med brukne ribbein og punktert lunge.

- Ja, jeg er veldig fornøyd. Det var føste gang jeg gjorde trippel cork etter skaden, fortalte Bråten til TV2 etter at han endte som sistemann i finalen.

Kjørte utmerket - Men det hadde gått på det tredje forsøket, smilte Bråten, før han minutter senere kunne glede seg over lagkameratens sølvmedalje.

I sitt andre run kjørte Sandbech utmerket, og satte triksene sine til poengsummen 91,75 - og sørget for at den norske medaljekontoen er åpnet.

På toppen sto bare kanadiske Maxence Parrot igjen, men han greide ikke å true den norske medaljen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Hele Norges coronakart