Ståle selges etter EM

HEIST (Dagbladet): Ståle Solbakken vil ikke forstyrre EM-oppladningen i Belgia med forhandlinger om ny klubb. - Jeg gidder ikke å sitte i møter her nede, sier Ståle til Dagbladet.no.

Solbakken undertegnet seinest i fjor sommer en ny kontrakt med danske Aalborg. Men sjøl etter en sesong der Solbakkens klubb mistet både europacup-plass, seriegull og cupseier står tilbudene i kø for 32-åringen.

- Ifølge agenten min, Erik Solér, er det liten sjanse for at jeg er i Aalborg til høsten, sier Ståle til Dagbladet.no.

Og det er også agenten som sørger for at Solbakken sover godt om natta. Sjøl om landslagssjef Nils Johan Semb ikke har forbudt overgangsprat i EM-leiren i Belgia, vil Ståle helst slippe kveldsmøter med interesserte klubber.

- Hva vi gjør på fritida her bestemmer vi sjøl. Men det er uaktuelt for meg å bruke tid på det her. Solér har sagt at han skal ordne alt for meg, så kan vi snakke etter EM, sier Ståle.

Solbakkens hovedoppgave denne uka er å overbevise Semb om at han fortjener en plass på laget mot Spania tirsdag. Mens han sto over kampen mot Italia styrket Bent Skammelsrud sjansene til den sentrale midtbaneplassen.

- Jeg kan få spille veldig mye eller veldig lite. Jeg kan ikke gjøre annet enn å kjøre på og være offensiv.

- Tror du EM-innsatsen har påvirkning på hvilken klubb som blir din neste?

- Nei. Jeg får ikke alltid vist meg fram på landslaget. Det er en annen stil, ingen klubber spiller sånn. Det er mye tilfeldigheter, tror jeg. Men det er klart at hvis jeg skulle gjøre en knallkamp, kan sjansene øke.

- Og Aalborg vil selge deg?

- De kan prise meg ut. Jeg har kontrakt. Men ifølge Solér er han i fin dialog med Aalborg, så jeg tror det går greit, sier Ståle.