Ståle sesongåpnet med tap

- Hadde fortjent å vinne, sier FCK-treneren.

Ståle Solbakkens danske klubb FC København innledet serien med tap for Nordsjælland onsdag.

Hovedstadsklubben er regjerende mestere i Danmark og blir også regnet som Nordens beste lag for øyeblikket. Nordsjælland har aldri tidligere vunnet mot FCK, men onsdag kom endelig seieren, på overtid i sesongens første kamp.

En lang ball ble spilt inn i feltet i kampens siste angrep og hjemmelagets debutant Issey Nakajima-Farran brukte hodet til å plassere ballen i mål foran de 9045 frammøtte.

Å si at hjemmelaget fortjente seieren, kan man ikke. I 90 minutter var det spill mot et mål. FCK-debutanten Morten Nordstrand, som tidligere spilte for Nordsjælland, skapte flere sjanser for sin nye klubb, men ballen ville ikke i mål.

- Noen ganger skjer slike ting. Vi har ridd på en bølge veldig lenge og den kom vi ned fra i dag. Vi hadde fortjent å vinne denne kampen. Vi skaper sjanser nok til tre-fire mål, sier den norske treneren.

Solbakken tror laget kan komme opp på det nivået de var på i fjor da de slo Manchester United og Celtic i mesterligaen.

- Vi har hatt dårlig tid til å bygge opp laget. Men denne kampen gir meg ikke grunn til å tro at vi ikke kan komme opp på det nivået igjen, sier han.

Brede Paulsen Hangeland spilte hele kampen for København.

DÅRLIG START: På overtid i sesongåpningen mot Nordsjælland måtte Ståle Solbakken og FCK København se seg slått. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
DÅRLIG START: På overtid i sesongåpningen mot Nordsjælland måtte Ståle Solbakken og FCK København se seg slått. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX Vis mer

Petter Furuseth Olsen fikk sin seriedebut for Viborg som tapte 2-0 borte mot Randers. Den tidligere Stabæk-spilleren ble byttet ut etter 70 minutter.

(NTB)