Ståle smilte etter storseier

Hadde humør og verbale blinkskudd vært et kriterium for poeng i Tippeligaen vil vi tippet Ham-Kam til seriegull. Men - de er ikke så verst på banen heller.

LILLESTRØM (Dagbladet): -  Jeg tror vi er bedre enn i fjor fordi vi lærte mye, men det er urealistisk å si at vi skal være i toppen over 26 serierunder, sier trener Ståle Solbakken.

-  Til det er vi for sårbare både i budsjettet og i spillerstallen.

Men gode nok i går til å knuse Lillestrøm i realt vinter-medvær etter pause. I løpet av 19 minutter - fra kampens 44. til det 63. minutt - snudde Ham-Kam 0- 1 til 5- 2. Og det var ikke bare forholdene - det var finfotball også. Noe som fikk hjelpetrener Tom Jacobsen til å konkludere med følgende:

-  Har du Norges beste hjelpetrener og gode nachspiel, kommer du langt. I denne klubben har vi begge delene.

Hvor er massøren?

I tillegg har Ham-Kam danske Jan Michaelsen - hentet fra fast plass i Panathinaikos i fjor. Og etter sjokket han fikk ved ankomst er han nå i ferd med å avslutte den vinteren som vil gjøre ham rustet til sin nye verden. Bortsett fra en ting.

-  Det er et problem at han stadig spør meg hvor massøren vår er. Vi har jo ingen, sier Ståle Solbakken.

Den allsidige amerikaneren Ramiro Corrales, kjøpt for å gi en tynn spillerstall et alternativ både på venstre back, venstre kant og sentralt på midten, har heller ikke Solbakken per dato. Corrales er nemlig alvorlig kneskadet. Og problemene fikk han da han løp sin første tur i Norge med Ståle Solbakken.

 GLISTE:  Ham-Kam-trener Ståle Solbakken gliste mer og mer etter som målene rant inn mot Lillestrøm. Foto: Rune Myhre
GLISTE: Ham-Kam-trener Ståle Solbakken gliste mer og mer etter som målene rant inn mot Lillestrøm. Foto: Rune Myhre Vis mer

Etter to måneder uten trening.

-  For det kan han skylde seg litt sjøl, sier Ham-Kam-treneren. -  Han var dårlig forberedt da han kom. Men han har fått enda en sprøyte som jeg håper er den siste.

-  Blir det foreslått en til, er jeg redd vi snakker om avlivning.

Tror på VIF

En måned før seriestart er Vålerenga Solbakkens gullfavoritt. Fordi han mener de ser desidert mest solide ut. Og imot ser han RBK - deretter Brann og Viking. De ti siste må kjempe mellom alt fra 5. plass til nedrykk.

-  Jeg tror ingen stikker fra i år, sier Solbakken. -  Jeg tror heller ingen blir hektet av. Og vi skal gjøre vårt - vi er i stand til å slå samtlige lag. Og det mener jeg.